‘Druk schema het mooiste dat er is’

Artikel
‘Druk schema het mooiste dat er is’

Hoofdcoach Mark van Bommel kijkt alweer uit naar PSV’s volgende wedstrijd. Nog geen 72 uur nadat PSV via Apollon Limassol de groepsfase van de Europa League bereikte, speelt zijn ploeg alweer tegen RKC Waalwijk. De laatste wedstrijd voor de interlandbreak. ‘We willen de eerste serie goed afsluiten.’

Tempo
“We zitten in een periode waarin de wedstrijden zich in rap tempo opvolgen”, aldus Van Bommel. “Vrijdag reizen we, zaterdag een training en zondagavond spelen we weer in Waalwijk. Als voetballer vond ik dat het mooiste wat er is, veel spelen.”

Breed
Een brede selectie is daarvoor wel noodzakelijk vindt de hoofdtrainer van PSV. “Als trainer moet je natuurlijk de belasting bewaken. Veel spelers kennen dit ritme nog niet. Daarom ben ik blij dat we een brede selectie hebben.”

Idee
Met RKC Waalwijk treft PSV zondag de hekkensluiter in de Eredivisie. Toch is het volgens Van Bommel zeker geen ploeg die onderschat mag worden. “RKC is weer terug in de Eredivisie en heeft in de eerste wedstrijden heel aardig voetbal laten zien. Er zit een duidelijk idee achter”, aldus Van Bommel die nog niet al te veel over zijn selectie kan prijsgeven. Na de training heb ik pas wat meer zicht op welke spelers beschikbaar zijn, maar wij gaan hoe dan ook voor de winst. We willen de eerste serie wedstrijden goed afsluiten.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV - FC Twente

Video

'Tijd van woorden is voorbij'

Video

HISTORY | PSV - FC Twente

Video