Drie punten voor Jong PSV

3 min

Na een mindere periode pakte de ploeg van Pascal Jansen maandagavond voor het eerst sinds 1 februari weer de drie punten. Jong PSV benutte de weinige kansen en ging met 2-0 de rust in. Helmond Sport scoorde nog een aansluitingstreffer, maar werd daarna niet meer echt gevaarlijk. Luiz Beto da Silva zette met zijn doelpunt de eindstand op het scorebord: 3-1.

Paal en Laursen trefzeker
De ploeg van Pascal Jansen begon met onder meer Adam Maher in de basis en had in de eerste helft veruit het meeste balbezit. Het aantal kansen bleef echter beperkt. De eerste mogelijkheid - na een klein kwartier spelen - leidde ook direct de openingstreffer in. Kenneth Paal schoot op doel, maar doelman Van der Steen wist in eerste instantie nog te redden. Nikolai Laursen was echter scherper en tekende in de rebound voor de 1-0. Enkele minuten later volgde de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar dat leverde niets op. In de 25e minuut kwam Helmond Sport opnieuw in de buurt van het doel van PSV, ditmaal bracht Yanick van Osch knap redding op een vrije trap van Strijbosch. Tien minuten voor rust schoot Paal de bal schitterend in de kruising; ruststand 2-0.

De teams van Jong PSV en Helmond Sport vlak voor de aftrap op De Herdgang | © Pics United De teams van Jong PSV en Helmond Sport vlak voor de aftrap op De Herdgang | © Pics United

Beto beslissend
Beide teams begonnen zonder wijzigingen aan de tweede helft. Jong PSV hervatte direct het goede spel van voor de rust en was tweemaal dichtbij een derde treffer. Een schot van Maher werd weggebokst tot een corner en een poging van Sander Heesakkers ging net over het doel van Van der Steen. Even later klonk er gejuich vanuit het uitvak, Strijbosch knikte de bal met het hoofd binnen: 2-1 en de spanning was terug in de wedstrijd. Helmond Sport bleef daarna jacht maken op de gelijkmaker, maar werd niet echt gevaarlijk. In de 84e minuut gooide Jong PSV het duel op slot. Na een dribbel vanaf de middenlijn bereikte Steven Bergwijn met een voorzet invaller Luiz Beto da Silva, de Peruviaan tikte de bal vervolgens beheerst binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Steven Bergwijn en Kenneth Paal vieren de 2-0 voorsprong voor Jong PSV | © Pics United Steven Bergwijn en Kenneth Paal vieren de 2-0 voorsprong voor Jong PSV | © Pics United