‘Donyell Malen is griezelig effectief’

Artikel
‘Donyell Malen is griezelig effectief’

PSV won overtuigend van VVV-Venlo en verstevigde zijn positie bij de top van de Eredivisie. Ook in de media is er veel bericht over PSV. Wij zetten het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje.

Bergwijn belangrijk
Een van de uitblinkers bij PSV - VVV-Venlo was Steven Bergwijn. Met twee assists en een doelpunt leidde hij PSV naar de overwinning. Reon Boeringa van Voetbal International vindt Bergwijn een belangrijke pion voor het spel van PSV: “Voordat hij zijn goal maakte had hij een slagingspercentage van 100% met zijn passes, dat is werkelijk ongekend. Als je dat combineert met een doelpunt en assists dat is wel heel erg bijzonder.” Volgens Boeringa is Bergwijn vaak “onzichtbaar belangrijk” maar kreeg nu zijn moment in de spotlights.

Ryan Thomas: ‘Ik ben fitter en sterker’
Voor Ryan Thomas was het een memorabele wedstrijd tegen VVV-Venlo. Zijn PSV-debuut werd meer dan een jaar uitgesteld door lang blessureleed, maar gisteren was zijn moment eindelijk daar. “De jongens deden goed hun best om me onderdeel van het team te maken, ook de trainer verzekerde me dat ze altijd aan me dachten tijdens mijn herstel”, vertelt de middenvelder voor de camera’s van FOX Sports. “Het was een lange, eenzame tijd. Maar ik ben blij dat het achter me is. Ik ben fitter en sterker dan ik hiervoor was, en dat is wat telt.

Rik Elfrink: ‘Donyell Malen is griezelig effectief’
Donyell Malen staat op dit moment met kop en schouders bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. De kersverse speler van de maand in September wist ook tegen VVV-Venlo het net twee keer te vinden. Clubwatcher Rik Elfrink is onder de indruk van de scoringsdrift van de spits: “Donyell Malen heeft met zijn ongekende en de afgelopen maand bijna griezelige effectiviteit uiteraard de hoofdrol bij PSV. Ook gisteren legde hij er weer twee ballen in, alsof hij in scoringspositie alleen maar op een knopje hoeft te drukken om een liftdeur open te maken.”

Goede rapportcijfers Malen & Bergwijn
Op het scoreformulier van PSV tegen VVV-Venlo verscheen Donyell Malen twee keer en Steven Bergwijn kon zichzelf terug vinden met een doelpunt en twee assists. Beide spelers zijn voor hun prestatie beloond met goede rapportcijfers. Zowel het Algemeen Dagblad als Voetbal International belonen het PSV-duo met het rapportcijfer 8. Bij De Telegraaf krijgen ze allebei een 7. Bij alle drie de media staan de PSV’ers in het Elftal van de Week.

Robin Jongmans: ‘Doan heeft zich in recordtempo aangepast’
Robin Jongmans van De Telegraaf ziet een stijgende lijn bij PSV. Sinds de vorige interlandperiode verspeelde PSV alleen punten in de wedstrijd tegen Ajax. In alle andere duels wist PSV te winnen en minimaal drie keer te scoren. Een van de belangrijke schakels van PSV deze periode is Ritsu Doan: “Ritsu Doan is hét voorbeeld dat Van Bommel iets te kiezen heeft uit kwaliteit. De Japanner heeft zich sinds zijn komst eind augustus in recordtempo aangepast aan het niveau van PSV”, zegt Jongmans op de website van De Telegraaf. “Doan ziet de (creatieve) oplossingen, kan daarnaar handelen, heeft de tactische discipline én overlegt direct rendement.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video

SAMENVATTING | Vitesse - PSV

Video