Dominant PSV Vrouwen wint ruim van ADO

PSV Vrouwen heeft de eerste thuiswedstrijd in de kampioenspoule ruim gewonnen. Op eigen Herdgang werd ADO Den Haag met 5-0 verslagen.

Dominante eerste helft
De ploeg van Sander Luiten begon fel aan de wedstrijd en nam vanaf de eerste minuut het initiatief. Na ruim vijf minuten leverde dat de openingstreffer op. Op aangeven van Van Dooren liep aanvoerder Zeler de bal bij de tweede paal binnen. PSV probeerde daarna door te drukken en was via een schot van Snoeijs en twee gevaarlijke voorzetten van Pattiwael en Bond Flasza dicht bij de 2-0. Die viel uiteindelijk in de 33e minuut. Kuijpers stuurde Snoeijs de diepte in en de spits was in de één-tegen-één het sterkst en rondde knap af. Het sluitstuk van de eerste helft kwam op naam van Van de Wetering. Met een fantastisch schot zette de middenvelder de 3-0 ruststand op het bord.

Ruime score
Na de thee werd de lijn van voor de rust doorgetrokken. PSV was de betere partij en ondanks dat Nouwen een bal van de lijn haalde, bleef de Eindhovense ploeg het gevaarlijkst. Na ruim een uur leverde dat de 4-0 op. Snoeijs werd weggestuurd aan de rechterkant en gaf de bal op maat voor op Pattiwael. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Van Dooren. Invaller Thorvaldsdóttir behield het overzicht voor de goal en bood Van Dooren een niet te missen kans: 5-0.

Tevreden
Coach Sander Luiten was achteraf tevreden met het resultaat en de wedstijd: ‘We scoren snel en op het juiste moment en dat gaf vertrouwen. Verdedigend stond het als een huis en we gaven weinig kansen weg. De kansen die wel zelf kregen waren echt gevaarlijk en we hadden meer moeten scoren.' Aanstaande dinsdag speelt PSV Vrouwen de topper in Enschede tegen FC Twente.