Doelpuntrijk gelijkspel in Rotterdam

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zondagmiddag twee punten laten liggen. In het Van Donge en De Roo Stadion werd het 3-3.

Het elftal van Rick de Rooij begon net als de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) met Lisan Alkemade onder de lat. Jeslynn Kuijpers maakte na maandenlang blessureleed haar rentree in de selectie van PSV Vrouwen.

Sterk begin PSV
PSV begon sterk aan het duel en kreeg na vier minuten spelen meteen een grote kans. Naomi Pattiwael kwam knap langs de Rotterdamse verdediging en schoot tegen de keepster aan. In de rebound kreeg Esmee Brugts de beurt. Het schot belandde tegen de paal. Excelsior was gewaarschuwd en begon aan te dringen.

Korte achterstand
Na negen minuten spelen benutte de thuisploeg meteen hun eerste kans. Angela Versluis stifte de bal over Lisan Alkemade en zette daarmee de Rotterdammers op voorsprong. De ploeg van Rick de Rooij liet zich door de plotselinge achterstand niet van de wijs brengen en gaf snel antwoord. Via Pattiwael werd het 1-1.

Brugts
Tien minuten voor rust kreeg PSV een vrije trap na een overtreding van Excelsior. Captain Mandy van den Berg wist Brugts te vinden die vervolgens rustig afrondde: 1-2. Vlak voor het fluitsignaal kwam Amalie Thestrup nog gevaarlijk op doel af. De Deen wist druk te zetten op de verdediging waarna de bal in het doel leek te eindigen. Daniëlle Noordermeer haalde de bal net op tijd van de doellijn en voorkwam daarmee een doelpunt voor PSV.

Tweede helft
In de tweede helft ging PSV op zoek naar een grotere voorsprong. Na kansen van Brugts en Thestrup was echter Excelsior weer aan de beurt. Tien minuten voor tijd wist Lieve van Vliet aan de andere kant wel te scoren.

Spannende slotfase
Uiteindelijk leek PSV toch aan het langste eind te trekken. Invalster Anika Rodriguez scoorde en wist in dit spannende duel PSV in de slotfase toch nog op voorsprong te brengen. De drie punten leken naar Eindhoven te gaan, maar Excelsior wist niks van opgeven. In de laatste minuut bracht Nikki de Ridder Excelsior langszij. Dit resulteerde in een teleurstellend gelijkspel voor PSV Vrouwen.

Opstelling: Alkemade, Bross, van den Berg © ('83 Leticia), Waldus, Coolen ('73 Jean), Levels ('39 Rask), Carreras, van Lunteren ('83 Kuijpers), Pattiwael ('46 Rodriguez), Thestrup, Brugts