Doelpuntloos gelijkspel Jong PSV tegen Helmond

Doelpuntloos gelijkspel Jong PSV tegen Helmond
2 min

Jong PSV speelde op maandagavond gelijk tegen Helmond Sport. Beide ploegen kwamen in negentig minuten niet tot scoren.

1e helft: Jong PSV dreigender, maar scoort niet
Jong PSV speelde maandagavond in het Jan Louwers Stadion tegen Helmond Sport. Jong PSV begon goed aan de wedstrijd en zocht nadrukkelijk de aanval. Echte grote kansen kreeg de ploeg van Kalezic niet in de beginfase. Een schot van Vloet in de tiende minuut was het meest dreigend, maar leverde geen problemen op voor de doelman van Helmond Sport. Daarna hobbelde het spel op en neer. De bezoekers creëerden weinig kansen en doelman Pasveer kwam nauwelijks in de problemen. Na ruim een half uur moest Boljević Jong PSV op voorsprong zetten. De aanvaller werd weggestuurd en kon alleen naar doelman Van der Steen. Hij omspeelde de keeper, maar een verdediger wist de bal nog van de lijn te halen. Even later een goede aanval over rechts waar Vloet binnen kon schieten. Nu kon de doelman de bal uit de hoek plukken. Zonder doelpunten gingen beide ploegen de rust in.

Stijn Schaars bezig aan de laatste fase van zijn herstel bij Jong PSV | © Pics United Stijn Schaars bezig aan de laatste fase van zijn herstel bij Jong PSV | © Pics United

Jong PSV en Helmond Sport delen de punten
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Jong PSV was beter en kreeg de beste kansen. Na bijna een kwartier in de tweede helft schakelde Jong PSV snel om via Ritzmaier. Hij kreeg de bal terug van Schaars in de zestien. Zijn schot uit de draai ging net over het doel van Helmond Sport. De grootste kans van de bezoekers kwam van de voet van Elbers. Hij kwam via de linkerkant het strafschopgebied binnen. Het schot ging via de lat over het doel van Pasveer. Even later een scherpe voorzet van Tamata die niet binnengetikt kon worden door Van Overbeek en Quekel. Van Overbeek kreeg drie minuten voor tijd de uitgelezen kans om Jong PSV de volle buit te bezorgen. Hij soleerde door de verdediging van Helmond Sport, maar was te slordig in de afronding. Zijn schot ging naast. Na negentig minuten stond dezelfde stand op het scorebord als waarmee beide ploegen begonnen.

JongPSV