Doelpunt Duarte bezorgt Jong PSV zege

Jong PSV heeft in de Jupiler League de tweede zege op rij geboekt. Na een 3-2 overwinning op RKC Waalwijk vorige week, werd het in Friesland tegen SC Cambuur 0-1 dankzij een treffer van Laros Duarte.

Kansen over en weer
In een met ruim 7000 supporters goed gevuld Cambuurstadion kreeg Jong PSV na wat aftasten van beide kanten na een minuut of 20 de eerste grote kans van de wedstrijd. Donyell Malen werd door de na een handigheidje ontsnapte Matthias Verreth op maat bediend, maar gaf Cambuur-goalie Cummins de kans zijn kopbal te keren. SC Cambuur stichtte vooral gevaar vanuit standaardsituaties, vaak getrapt door Smeets. Diezelfde Smeets was voor rust namens de thuisploeg ook het dichtst bij een treffer. Van Osch stond een Friese 1-0 in de weg.

Bryan Smeets was voor rust de gevaarlijkste Cambuur-speler Bryan Smeets was voor rust de gevaarlijkste Cambuur-speler

Duarte treft doel
Na een rommelig begin, werd er in de tweede helft wel gescoord. Laros Duarte tekende namens Jong PSV na een klein kwartier voor de 0-1. De middenvelder kreeg op de rand van het zestienmetergebied alle tijd om aan te leggen voor een schot en vond de goal met een harde, droge knal nadat hij even daarvoor zijn directe tegenstander uitkapte. Niet zo gek veel later had Peersman namens SC Cambuur de 1-1 al op zijn schoen, maar vrij voor Van Osch ramde de aanvaller de bal op de buitenkant van de paal. Onverzettelijk verdedigingswerk van de ploeg van Haar droeg daarna bij aan het veiligstellen van de zege.