Doelman Luuk Koopmans tekent bij PSV

Artikel
Doelman Luuk Koopmans tekent bij PSV

PSV neemt doelman Luuk Koopmans over van FC Oss. Dat bevestigt technisch manager Marcel Brands vrijdagochtend. De 21-jarige keeper tekent een driejarige verbintenis bij PSV met een optie op een vierde seizoen.

Koopmans: ‘Een mooiere stap kon ik me niet wensen’
“Ik ben echt super blij, een mooiere stap kon ik me niet wensen”, reageerde Koopmans direct na ondertekening van zijn contract tegenover PSV.nl. “Van jongs af aan ben ik al fan van PSV. Als klein jongetje liep ik aan de hand van Johann Vogel het veld op. Ik volg de club ook op de voet. Ook daarom is dit een prachtige kans.” In het eerste jaar heeft Koopmans zichzelf als doel gesteld zich te verbeteren. “Ik wil me dit seizoen tijdens de training ontwikkelen tot een betere keeper. Zo hoop ik me te bewijzen om uiteindelijk m’n wedstrijden in het Philips Stadion te kunnen spelen.”

Luuk is al van jongs af aan PSV-fan Luuk is al van jongs af aan PSV-fan

Aansluiten bij selectie
Koopmans, van 18 november 1993, zal in de voorbereiding van het seizoen 2015-2016 aansluiten bij de selectie van hoofdcoach Phillip Cocu en gedurende het seizoen zijn wedstrijden gaan spelen in de Jupiler League voor Jong PSV. In diezelfde competitie kwam hij afgelopen seizoen 31 keer in actie voor FC Oss, de club uit zijn geboortestad. De keeper maakte onder meer deel uit van de gezamenlijke jeugdopleiding van N.E.C. en FC Oss en debuteerde in het seizoen 2012-2013 in het eerste elftal van laatstgenoemde ploeg uit het noorden van Brabant.

PSV heet Luuk Koopmans van harte welkom bij de club en wenst hem alle succes de komende periode!