Dit moet je weten over tegenstander VVV-Venlo

Artikel
Dit moet je weten over tegenstander VVV-Venlo

Promovendus VVV-Venlo is dit seizoen verrassend goed begonnen. De ploeg van hoofdcoach Maurice Steijn heeft al twaalf punten en bezet daarmee de zevende plaats in de Eredivisie. Tot nu toe verloren de Venlonaren alleen van Ajax.

Beste start in kleine 60 jaar
Slechts twee keer eerder startte VVV-Venlo nog beter aan de competitie dan dit seizoen. Daarvoor moeten we wel ver terug in de tijd. In de seizoenen 1956-1957 en 1958-1959 had de club, omgerekend naar het driepuntensysteem, vijftien punten na acht wedstrijden. In dit nog prille seizoen is het elftal van Steijn al vier competitieduels op rij ongeslagen. Vooral in eigen huis draait VVV goed: van de laatste elf competitiewedstrijden in De Koel verloor VVV er maar één.

Sterke verdediging
Dat de Limburgers een counterploeg worden genoemd, valt te begrijpen. VVV heeft met gemiddeld veertig procent het minste balbezit van alle teams in de Eredivisie. Maar ook PSV heeft de bal vaker niet dan wel: 48 om 52 procent. VVV leunt op de verdediging en doet dat niet zonder succes. De promovendus kreeg, net als PSV, pas zes doelpunten tegen. Opnieuw het minst van alle clubs.

Clint Leemans
In Venlo is een oud-PSV’er momenteel de grote blikvanger. Clint Leemans maakte al vier goals en daarmee is hij clubtopscorer. De 22-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde met Jong PSV 88 wedstrijden in de Jupiler League. Tot een officieel duel in het eerste kwam Leemans echter niet.

Bekijk ook