Dit moet je weten over tegenstander NAC Breda

Artikel
Dit moet je weten over tegenstander NAC Breda

Na twee seizoenen in de Jupiler League is NAC Breda terug op het hoogste niveau. Vorige week opende de promovendus met een 4-1 nederlaag bij Vitesse. De laatste keer dat NAC haar eerste twee competitieduels verloor dateert van seizoen 2011-2012.

Engels en Eindhovens karakter   
Het gezicht van NAC Breda kent sterke Engelse vormen. Liefst zeven spelers uit de selectie van NAC kwamen deze zomer vanuit Engeland de Noordzee over met als doel handhaving in de eredivisie. Maar NAC kent ook een sterk PSV-karakter. Vier selectiespelers van de Bredanaars werden opgeleid door PSV: verdediger Menno Koch en aanvallende middenvelder Rai Vloet zijn de bekendste. Daarnaast staan ook Olivier Rommens en reservedoelman Nigel Bertrams onder contract in Breda. Allen doorliepen ze meerdere jeugdelftallen op De Herdgang. Vloet en Koch debuteerden bovendien in het verleden voor PSV, maar wisten niet door te breken in Eindhoven.

PSV favoriet  
Dat NAC Breda in het verleden een ware angstgegner voor PSV was, zullen de meeste PSV-supporter wel weten. Liefst 25 van de 48 bezoeken van PSV aan Breda leverden puntverlies op. Daar staan 23 zeges tegenover. In het seizoen 2013-2014 verloor PSV met 2-1 bij NAC Breda. Toch is PSV duidelijk de favoriet tegen de promovendus en op basis van recentere resultaten is dat ook niet zo gek.

De laatste keer dat een gepromoveerde club van een ploeg uit de traditionele top drie won, was op 5 maart 2017, toen Feyenoord uit bij Sparta Rotterdam met 1-0 verloor. PSV verloor op 18 januari 2013 voor het laatst van een gepromoveerde club (PSV - PEC Zwolle, 1-3). De laatste ontmoeting in Breda werd door PSV gewonnen. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu speelde in 2015 vrijwel de gehele wedstrijd met een man minder na een rode kaart voor Jetro Willems, maar knokte zich naar een 2-0 zege. Het bleek de opmaat naar de landstitel van 2015.