Dit moet je weten over Roda JC Kerkrade

Dit moet je weten over Roda JC Kerkrade
2 min

Na twee wedstrijden in de Eredivisie staat Roda JC Kerkrade puntloos op een zestiende plaats. De ploeg uit Kerkrade verloor in het openingsweekend van PEC Zwolle, terwijl vorige week Vitesse te sterk was. Wat je nog meer moet weten over Roda lees je hier.

Jurjus
Bij Roda JC staat tegenwoordig doelman Hidde Jurjus onder de lat. De PSV-huurling is de opvolger van Benjamin van Leer, die na enkele goede seizoenen naar Ajax vertrok. Jurjus, vorig jaar keepend voor Jong PSV kreeg in de eerste speelronden zeven treffers tegen. Alleen doelman Noppert van NAC Breda werd vaker gepasseerd.

Nederlagen
Roda JC kan voor het eerst in zijn historie met drie nederlagen aan een eredivisieseizoen beginnen. De vooruitzichten voor de Limburgers zijn echter niet heel rooskleurig. Roda JC won geen van zijn laatste dertien uitwedstrijden in de Eredivisie (W0-G5-V8). Dat is de langste uitreeks zonder overwinning voor de club sinds oktober 1987 - september 1988, toen Roda zestien uitwedstrijden op rij niet won.

Ard van Peppen   
Sinds dit seizoen is Ard van Peppen aanvoerder van Roda JC. De verdediger blijkt nog geen talisman voor zijn ploeg. Roda JC verloor alle 7 Eredivisie-duels met Ard van Peppen als aanvoerder. De volledige selectie van Roda JC vind je hier.