Dit moet je weten over FC Groningen

Dit moet je weten over FC Groningen
2 min

FC Groningen zal zich aan het begin van het seizoen wat meer voorgesteld hebben van de eerste competitiehelft. Het elftal van hoofdcoach Ernest Faber bezet de twaalfde plek in de Eredivisie en heeft in vijftien wedstrijden zestien punten gehaald. Afgelopen weekend moesten de Groningers zich tevreden stellen met een punt bij Roda JC Kerkrade.

Succes in eigen huis
Groningen presteert thuis een stuk beter dan uit. Driekwart van de punten behaalde de ploeg van Faber in het eigen Nordlease Stadion. Van de laatste twintig thuisduels in de Eredivisie verloor de Trots van het Noorden er slechts drie. De afgelopen weken gaat het even wat minder: twee van die drie nederlagen leed Groningen in de laatste drie thuisduels.

Topscorer Mahi
Mimoun Mahi is de meest besproken speler aan Groningse zijde. De aanvaller werd wegens een aanvaring met teamgenoot Lars Veldwijk uit de selectie gezet. Mahi maakt inmiddels al weer een tijdje deel uit van de groep en laat zijn voeten spreken. De Marokkaanse linksbuiten is met zes goals topscorer van Groningen.

Faber en PSV
Hoofdtrainer Faber heeft zowel als speler en als trainer een lang verleden bij PSV. Toen hoofdcoach Phillip Cocu in 2014 vanwege een rugoperatie vijf wedstrijden verstek moest laten gaan, zat assistent-coach Faber als eindverantwoordelijke op de bank. Zijn eerste duel was een thuiswedstrijd tegen FC Groningen die uiteindelijk met 3-2 verloren ging. Sindsdien is het Groningen niet meer gelukt om te winnen van PSV.