Dit deed PSV Foundation in mei

Artikel
Dit deed PSV Foundation in mei

PSV Foundation neemt een plek middenin de samenleving in. Ook in de maand mei was dat weer zichtbaar. De afgelopen maand was een drukke maand voor de PSV Foundation. Er stonden tal van activiteiten gepland waarvan we je in onderstaand bericht een overzicht geven.

PSV Brainport Scholenchallenge
Van een armbandje dat de conditie van spelers meet tot het bedenken van een gezonde snack voor in de kantine. Op 24 mei stond het eindevent van de PSV Brainport Scholenchallenge op het programma. Ruim vijfhonderd kinderen uit de groepen 6 én 7 werden uitgedaagd om technologische oplossingen te bedenken voor vraagstukken op het gebied van zowel energie als gezondheid, veiligheid, voeding en mobiliteit.

"De kinderen zijn niet alleen bezig met innovatie, ook vakken zoals spelling en begrijpend lezen komen automatisch aan bod door dit project", vertelt Stephanie Verspeek, docent op basisschool de Vendelier. “De kinderen snappen de urgentie van een poster zonder spelfouten. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan om zich zo professioneel mogelijk op te stellen richting de vakjury én richting PSV.”

Fit In De Buurt
Eind mei startte een nieuwe cyclus van Fit In De Buurt. De aftrap was in het Philips Stadion, de overige bijeenkomsten vinden plaats in de wijk. Dertig deelnemers uit Tongelre, Woensel en Valkenswaard volgen acht weken een leefstijlprogramma. Ze krijgen op een laagdrempelige manier uitleg over onderwerpen zoals voeding, beweging, stress- en energiemanagement en slaap. “Het groepsgevoel was al direct goed tijdens de eerste bijeenkomsten. Het enthousiasme en de motivatie van de deelnemers werkt aanstekelijk”, aldus Rian, de programmaleider van Fit In De Buurt.

Toernooi PSV Oldstars en FC PSV
Op 7 mei organiseerde PSV Foundation voor leden van FC PSV én PSV Oldstars een leuke spelletjesochtend. Aansluitend volgde er een toernooi, waarbij de jongste leden in de leeftijd van drie tot tien jaar hun opa en/of oma konden uitdagen. Ruim tweehonderd kinderen maakten dit evenement samen met opa en/of oma tot een succes.

PSV Foundation stadion-dag
De jaarlijkse PSV Foundation stadion-dag vond op donderdag 12 mei plaats in het Philips Stadion. Voor het eerst waren de vier varianten van PSV Passend voetbal ook op het heilige gras te vinden. Amputatievoetbal, Blindenvoetbal, Elektrisch rolstoelvoetbal en Framevoetbal maakten deze dag deel uit van het programma. Tachtig deelnemers van het internationale PSV Oldstars toernooi vormden een erehaag voor de veertig personen die deelnamen aan de verschillende varianten van PSV Passend Voetbal.