Dit deed PSV Foundation in februari

Artikel
Dit deed PSV Foundation in februari

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand februari lees je hier.

Academy
Begin februari verlengde PSV Foundation het buurtcontract Doornakkers voor het derde jaar op rij. Vanuit het buurtcontract wordt ingezet op collectieve arrangementen met een samenwerking tussen bewoners, bewonersorganisatie en professionals. De PSV Foundation zet de Academy aan de Partituurlaan in om het maatschappelijke programma te kunnen uitvoeren.

CAT United
Verder kreeg ook het programma Catamaran PSV Combinatie, kortweg CPC United, een vervolg. Het vernieuwde project werd symbolisch afgetrapt met een signeermoment in het Philips Stadion. De samenwerking tussen PSV en het Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen (GGzE) gaat verder onder de naam CAT United. Met deze naamswijziging hoopt GZ-psycholoog Marlies de Groot een breder publiek te bereiken.

PSV OldStars
Op 11 februari kwamen PSV OldStars ambassadeurs bijeen om de toekomst en visie met elkaar te bespreken. Ook werd er training gegeven aan de overige ambassadeurs. Het doel van dit initiatief is om 60-plussers de kans te geven om te bewegen. Middels Walking Football komen de OldStars eenmaal per week samen om op seniorvriendelijk spelvorm de sport te bedrijven. Onder leiding van een ambassadeursteam neemt het PSV OldStars-team ook deel aan diverse toernooien.

Maatschappelijke uitwisseling topclubs
PSV, Ajax en Feyenoord hebben de handen ineen geslagen om voor zestig kinderen uit iedere stad een maatschappelijke uitwisseling te organiseren. Dit keer namen zij een kijkje in Amsterdam. Na eerder al in Rotterdam te zijn geweest, was het ditmaal de beurt aan Ajax. Daar volgde de basisschoolkinderen van ’t Palet uit Eindhoven lessen over gezonde voeding, omgaan met geld en (social) mediawijsheid. Normen, waarden en respect staan daarin centraal. Het doel van deze uitwisseling is dat kinderen, ongeacht hun favoriete club, met respect met elkaar omgaan.

Tongelre Fit
Tot slot zijn de inschrijvingen weer geopend voor Tongelre Fit. Het leefstijlprogramma focust zich op bewustwording van het beweeg-, voeding- en ontspanningspatroon, gericht op inwoners van de wijk Tongelre. Vanaf 6 april kunnen geïnteresseerden weer deelnemen aan het 8-weekse programma. Meer weten? Klik hier.

Klik hier om je aan te melden.