Dit deed PSV Foundation in april

Artikel
Dit deed PSV Foundation in april

PSV Foundation neemt een plek middenin de samenleving in. Ook in de maand april was dat weer zichtbaar. De afgelopen maand was een speciale maand voor PSV Foundation. Waarom dat zo was lees je in onderstaand overzicht.

Maatschappelijke wedstrijd
Op zondag 10 april speelde PSV een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Traditiegetrouw staat er ieder seizoen een wedstrijd in de spotlights als de maatschappelijke wedstrijd. Deze wedstrijd stond dus volledig in het teken van de PSV Foundation.  Deelnemers van verschillende programma’s mochten aan de hand van de spelers van PSV mee het veld oplopen. Leden van de PSV Oldstars waren bevoorrecht om het middenstipdoek te mogen dragen. Door het in het leven roepen van deze maatschappelijke wedstrijd wil PSV de maatschappelijke bijdrage die de club levert in en rondom Eindhoven onder de aandacht brengen.

Tikkie Terug
Exact een jaar na het overlijden van Mister PSV Willy van der Kuijlen stond PSV Tikkie Terug stil bij het heengaan van dit PSV-icoon. Oud-prof en voormalig ploeggenoot Harry Lubse was ook aanwezig bij deze bijeenkomst. Samen met veertien andere deelnemers was er voor Harry naast het herdenken van Willy ook ruimte voor vreugde. Zo werd er nagenoten van de bekerwinst en was er de mogelijkheid om met de beker op de foto te gaan.

Inzamelingsactie
PSV speelde op zondag 17 april de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip tegen Ajax. Zoals inmiddels bekend won PSV de wedstrijd met 2-1. De club werd op deze zonnige Paaszondag gesteund door bijna 18.000 supporters. Deze fans konden die dag ook consumptiemuntjes kopen. Vooraf werd gecommuniceerd dat deze muntjes na afloop van de wedstrijd gerestitueerd konden worden. Dit bleek ter plekke echter niet het geval. Supporters kunnen hun muntjes nu opsturen naar Rotterdam onder vermelding van een banknummer. Supporterscoördinatoren André Coensen en Koen Van de Wal kwamen op het idee om een inzamelingsactie te houden. Supporters die hun muntjes niet opsturen kunnen deze aankomende 1 mei tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II inleveren rondom het Philips Stadion. De opbrengst van deze muntjes komt vervolgens volledig ten goede van de PSV Foundation.