Dit deed de PSV Foundation in september

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in september

PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio worden verschillende initiatieven georganiseerd om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand september lees je hier.

Samen Veilig Sporten
Tijdens het evenement “Samen Veilig Sporten” op 17 september ging Toon Gerbrands in gesprek met lokale verenigingen, trainers en bestuurders over verschillende maatschappelijke thema’s. Zo kwam diversiteit, inclusie en discriminatie in de sportwereld aanbod. Het idee van het gesprek is dat betrokkenen zich meer bewust worden van de problemen en vooroordelen binnen de sport. Meer dan 30 sportvereniging waren aanwezig in het Philips Stadion. Zij krijgen handvaten die zij kunnen gebruiken in praktijk om onderwerpen bespreekbaar te maken en zelfs tot actie te komen.

Deelnemers halen voetbalherinneringen op in programma Tikkie Terug
Het programma ‘voetbalherinneringen’ van Tikkie Terug is afgelopen maand gestart. Elke week komen bewoners van de verschillende locaties van Vitalis naar het Philips Stadion om herinneringen op te halen. Dat gebeurt aan de hand van kaarten, boeken, prijzen, foto’s, video’s en oud-spelers. Het ophalen van deze herinneringen is namelijk goed voor de hersenen. De groepen volgen ieder acht bijeenkomsten.

Nieuwe teams en contractverlengingen bij PSV United
De trainingen van de PSV United zijn weer begonnen. Er zijn vijf nieuwe teams gestart in diverse wijken in Eindhoven en omgeving. Ook zijn er deelnemers blijven hangen. Zo zijn er vier contracten verlengd van participanten die doorstromen naar het tweede of derde jaar van het programma.

PSV OldStars
Het programma PSV OldStars is weer begonnen met een nieuw seizoen. Iedereen boven de zestig kan zich hiervoor opgeven. Aanmelden kan nog steeds via PSV.nl/oldstars.

Nationale Sportweek
Ieder jaar vindt in september de Nationale Sportweek plaats. Vanaf vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september had Eindhoven als doel om zo veel mogelijk mensen te inspireren om te gaan en blijven sporten. Ook bij PSV Foundation kon iedereen tijdens deze week gratis kennis maken met de programma’s ‘Fit in de buurt’ en ‘PSV OldStars’. Tientallen nieuwe deelnemers deden hieraan mee.