Dit deed de PSV Foundation in februari

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in februari

PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand december lees je hier.

PSV United hervat training
Nu de scholen weer open zijn heeft ook PSV United vanaf 22 februari de trainingen weer hervat. In de buitenlucht werd door alle tachtig deelnemers op openbare plekken getraind in de wijk. Zo werden Cruijff Courts, openbare grasvelden en voetbalkooien gebruikt om toch te kunnen trainen. De deelnemers kwamen net uit de voorjaarsvakantie en konden met frisse energie weer opstarten.

Kinderen ontwerpen tenue voor PSV
Ook de PSV Brainport Scholen Challenge is weer opgestart. De kinderen hebben van Phoxy de eerste opdracht gekregen: ontwerp een nieuw PSV-tenue voor de spelers. En ook aan de leerkracht is gedacht. Daar ontwerpen ze een aanvoerdersband voor, want tijdens de gehele challenge is de leerkracht de trainer van de klas. Het overkoepelende thema van de challenge is ‘PSV in 2030: club van de toekomst’. Kinderen worden hierin uitgedaagd om met creatieve oplossingen te komen voor uiteenlopende vraagstukken.

Fan of the Match op afstand mee het veld op
De PSV Foundation roept in samenwerking met FC Robinstijn sinds 1998 elke thuiswedstrijd van PSV een FAN of the Match uit. Door het coronavirus is dat tijdens de eerste helft van het seizoen 2020-2021 niet mogelijk. Er is nog altijd een FAN of the Match op afstand. Eén van de PSV'ers neemt iedere thuiswedstrijd een speciaal hiervoor gemaakt robotje mee het veld op wanneer het team het veld oploopt.

Tijdens de topper PSV - Ajax was dit PSV-supporter Bojay. Zij is 15 jaar oud en heeft het Syndroom van Down. Ze heeft veel medische ongemakken en verdiende het dus om een keertje in het zonnetje gezet te worden. Ze is groot PSV-supporter en heeft zelfs door haar speciaal ontworpen PSV-orthopedische schoenen, een rugzak en uiteraard is haar lievelingskleur rood.