Dit deed de PSV Foundation in augustus

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in augustus

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Deze activiteiten deden we in augustus.

Onderzoeksproject met FC Utrecht
PSV slaat de handen ineen met verschillende partijen, waaronder FC Utrecht, om samen te werken aan een onderzoeksproject. Dit project gaat over het organiseren van sportactiviteiten voor personen in kwetsbare groepen. Samen met professionals en mensen in kwetsbare posities worden tools ontwikkeld om tot betere sportdeelname en begeleiding te komen. Dit vergroot de waarde van sport en draagt bij aan een inclusievere samenleving. Het hele verhaal lees je hier.

‘Walking football’ met Harry Lubse
Oud voetballer Harry Lubse is momenteel actief als ambassadeur bij PSV OldStars, een van de programma’s van de PSV Foundation. De OldStars spelen ‘walking football’. Hij wil er voor zorgen dat mensen na hun zestigste nog in beweging blijven en niet achter de televisie blijven zitten. ‘Walking football’ is een toegankelijke manier om ouderen in contact te houden met sport. “Een spel spelen in de ‘walking’-variant is zoveel leuker. Of het nu gaat om walking voetbal, hockey of tennis”, vertelt Lubse. De PSV Oldstars speelden in augustus een mini-toernooi bij DAW in Schaijk. Lees hier het verhaal over Harry Lubse.

Het voetbalteam van Noah
Noah (17) woont door omstandigheden niet meer thuis. Hij wil graag voetballen, maar dat is niet makkelijk in zijn situatie. Daarom wil hij niet alleen een voetbalteam oprichten, maar ook een hele competitie. Samen met drie andere jongeren die hij heeft geworven voor zijn team kreeg Noah een voetbalclinic van de PSV Foundation. Harry Lubse bezocht de training en gaf het team nog een peptalk. Het eerste doel voor Noah nu: meer teamleden verzamelen. Lees hier het hele verhaal over zijn team.