Dit deed de PSV Foundation in april

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in april

PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand april lees je hier.

Special PSV Foundation | Levenslang
PSV volgde een jaar geleden het leven van vier PSV’ers, die allemaal baat hebben gehad bij de inzet van PSV Foundation. In een documentaire vertellen Wim (PSV OldStars), Lize (PSV Jongerenteam), Francis (PSV Amputatieteam) en Djayvon (FAN of the Match) hun aangrijpende verhalen. Het Eredivisieduel PSV – Heracles op 4 april stond volledig in het teken van PSV Foundation. Ook blikken de deelnemers van ‘Levenslang’ samen terug op afgelopen jaar.

PSV United- deelnemers spreken boodschap in voor de Koning
In samenwerking met Cultuurstation Eindhoven hebben de deelnemers van PSV United een vlog opgenomen voor Koningsdag 2021. De inzendingen zijn op de verjaardag van de Koning, die hij dit jaar in Eindhoven vierde, aan hem aangeboden.

Hoe zorgen we ervoor dat de hele Brainportregio gezonder eet?
De twintig klassen uit de Brainportregio zijn ook afgelopen april druk bezig geweest met de PSV Brainport Scholen Challenge. Voor de challenge mogen zij de voetbalclub van de toekomst ontwerpen, kinderen kunnen dus bedenken hoe PSV er in 2030 uit moet zien. Zo onderzoeken ze met het thema ‘agrifood’ vraagstukken als: ‘Hoe kunnen we zorgen voor meer winkels met gezond eten?’ en ‘Is er al een moestuin in de buurt van het Philips Stadion?’ Doordat de leerlingen nadenken over thema’s als agrifood en gezondheid, kunnen ook zij bewuster worden van de gezondere keuzes die ze hebben en kunnen maken.