Dertiende bekerontmoeting PSV en Feyenoord

Artikel
Dertiende bekerontmoeting PSV en Feyenoord

PSV speelt woensdagavond om 20.45 uur de uitwedstrijd tegen Feyenoord in het toernooi om de KNVB Beker. Het is de dertiende keer dat beide clubs elkaar treffen in strijd om de nationale beker. PSV trof Feyenoord vijf keer eerder in een kwartfinale.

Laatste ontmoeting in beker
De laatste keer dat PSV op bezoek ging bij Feyenoord in het bekertoernooi was op 20 april 2005. In de halve finale stond het na 120 minuten 1-1. PSV won de strafschoppenserie met 4-2. De huidige hoofdcoach, Phillip Cocu, stond toen onder contract als speler bij PSV. Cocu zat de hele wedstrijd op de bank.

Feyenoord moeilijk te kloppen in De Kuip
Feyenoord won zijn laatste veertien thuiswedstrijden in het bekertoernooi. De laatste keer dat de Rotterdammers niet wisten te winnen was op 22 september 2010. Toen speelde Feyenoord met 1-1 gelijk tegen Roda JC Kerkrade, maar Feyenoord verloor de strafschoppenserie met 4-3. Trainer van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, won al zijn elf bekerwedstrijden als hoofdcoach in eigen stadion.

De weg naar de kwartfinale
PSV bereikte de kwartfinale door uitoverwinningen op SDC Putten (0-4) en FC Volendam (0-2). Thuis tegen VVV-Venlo werd er met 4-1 gewonnen. De laatste keer dat PSV in de kwartfinale stond was in het seizoen 2015-2016. FC Utrecht was in het Philips Stadion met 1-3 te sterk.

Pereiro in vorm tegen Feyenoord 
Dit eredivisieseizoen won PSV met 1-0 van Feyenoord, dankzij een doelpunt van Gastón Pereiro. Pereiro scoorde in zijn laatste twee eredivisiewedstrijden voor PSV tegen Feyenoord. De Uruguayaan stond drie keer in de basis in het bekertoernooi en trof viermaal doel.