Dennis Rommedahl: 'Ik denk dat PSV met 2-1 wint'

In de studio van PSV TV is Dennis Rommedahl te gast. De oud-speler van PSV speelde ook voor Olympiakos, de Griekse tegenstander in het Europa League toernooi. Verder uiteraard ook Koen Heesakkers met het laatste nieuws

Rommedahl speelde in 2010-2011 één seizoen bij Olympiacos, maar nog altijd zitten er spelers waar hij mee heeft samengespeeld. “Het is een voetballend team, ze spelen erg open. Ze zijn natuurlijk ook gewend om het beste team op het veld te zijn, want in de laatste twintig jaar zijn ze maar vier keer geen kampioen geworden. Ze zijn vergelijkbar met de Nederlandse top.”

Voetbal is oorlog
Het stadion zal natuurlijk leeg zijn, maar dat betekent niet dat PSV niet moet oppassen voor de Griekse passie. “Voetbal is daar echt oorlog”, zegt Rommedahl, “bij mijn eerste wedstrijd mocht er ook geen publiek zijn vanwege een schorsing, maar het voelde nog steeds als een heksenketel. Er stonden toen twintigduizend man buiten het stadion. Daar gebeuren de gekste dingen, er zit meer emotie achter.”

Voorspelling
Ondanks de resultaten van de afgelopen maand is de Deen optimistisch: “Ongeacht of ze winnen of verliezen, PSV is vaak de betere ploeg.” Wel denkt de aanvaller dat PSV wat is veranderd. “Er zitten meer voetballers in het team. Voorheen was het allemaal wat zakelijker.” Rommedahl, die na zijn carrière in de buurt van Eindhoven is blijven wonen, durft zich wel te wagen aan een voorspelling. “Ik denk dat het spel van Olympiacos PSV wel ligt. 1-2 in het voordeel van PSV.”