Degradatiespook loert op Willem II

Degradatiespook loert op Willem II
2 min

Voor Willem II telt in de laatste vijf speelronden maar één ding: het afwenden van degradatie. Maar enkele wedstrijden voor het einde ligt voor de Tilburgers van vertrekkend trainer Jurgen Streppel het degradatiespook op de loer.

Weinig treffers
De trainer die Willem II in 2014 naar de eredivisie loodste, begint volgend seizoen bij sc Heerenveen aan een nieuwe klus als eindverantwoordelijke. Bij Willem II hoopt hij zich zonder nacompetitie te handhaven in de Eredivisie, zodat hij zijn Tilburgse periode op een mooie wijze kan afsluiten. Daarvoor mag Willem II nog wel flink aan de bak. Mede doordat Willem II deze tweede competitiehelft pas zeven keer scoorde, moet het oppassen dat het niet naar de zestiende positie op de ranglijst zakt. Enkel op doelsaldo weet het Excelsior nog onder zich te houden.

Erik Falkenburg
Met tien goals en twee assists is Erik Falkenburg verantwoordelijk voor meer dan een derde van de totale productie van Willem II. De in Leiden geboren Falkenburg is bezig aan zijn negende seizoen in het betaald voetbal en kwam alleen in het seizoen 2009-2010 tot tien treffers. Dat was destijds in dienst van Sparta waar hij in 2008 zijn eredivisiedebuut maakte. In 2014 verhuisde hij definitief naar NAC Breda, maar na de degradatie vorig seizoen, zocht Falkenburg zijn heil in Tilburg.