Debuut voor Dirk Marcellis tegen Liverpool

Artikel
Debuut voor Dirk Marcellis tegen Liverpool

Dirk Marcellis maakt vanavond zijn PSV-debuut in de kwartfinale van het UEFA Champions League-toernooi. De 18-jarige verdediger zat dit seizoen al vier keer eerder bij de selectie, maar speelde nog geen minuut in het eerste elftal. Ook Eric Addo start op Anfield in de basis. De opstellingen van beide teams.

Dirk Marcellis maakt vanavond zijn PSV-debuut in de kwartfinale van het UEFA Champions League-toernooi. De 18-jarige verdediger zat dit seizoen al vier keer eerder bij de selectie, maar speelde nog geen minuut in het eerste elftal. Ook Eric Addo start op Anfield in de basis.

Dirk Marcellis speelde niet, maar was er al wel bij tegen Arsenal. Dirk Marcellis speelde niet, maar was er al wel bij tegen Arsenal.

Wijzigingen in beide elftallen

PSV speelt in Liverpool alleen met een gewijzigde samenstelling in de achterhoede. Voor de rest heeft Ronald Koeman dezelfde spelers opgesteld als in het duel met N.E.C., met Arouna Koné en Jefferson Farfán in de aanval. Rens van Eijden (19) en Olivier ter Horst (18) nemen plaats op de reservebank. Coach Rafael Benítez heeft zijn elftal op een flink aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de heenwedstrijd in Eindhoven. Voormalig PSV'er Boudewijn Zenden in de basisopstelling, waar Dirk Kuyt een schorsing van één duel uit moet zitten. Sterspeler Steven Gerrard begint op de bank.

<u>Opstelling PSV:</u>

Gomes, Feher, Marcellis, Addo, Salcido, Simons, Cocu, Väyrynen, Culina, Koné en Farfán.
Wissels: Moens, Kluivert, Da Costa, Tardelli, Xiang Sun, Van Eijden en Ter Horst.

<u>Opstelling Liverpool:</u>
Reina, Arbeloa, Hyypiä, Agger, Riise, Alonso, Crouch, Pennant, Bellamy, Sissoko en Zenden.
Wissels: Dudek, Gerrard, Fowler, González, Mascherano, Carragher en Paletta.

Bekijk ook