Debutanten schitteren in Jong PSV-show

De 500e goal, vier nieuwe gezichten en de grootste overwinning van het seizoen. Er zijn genoeg bijzonderheden te vermelden na dit treffen met Almere City. Het belangrijkste is dat de debutanten schitterde in een klinkende overwinning voor Jong PSV.

500e goal
Almere City ontsnapte al vroeg in de wedstrijd aan een rode kaart na een forse charge op Koen Jansen. Jong PSV liet zich echter niet gek maken en domineerde het balbezit. In de negentiende minuut vertaalde zich dat naar een voorsprong. Simon Colyn kopte de 500e goal van de belofte in het betaalde voetbal tegen de touwen. Lang kon het daar niet van genieten, want na slechts drie minuten stond het gelijk. En toen begon de Jong PSV-show. Nigel Thomas zag zijn kans schoon na een pass van Jansen en haalde succesvol de trekker over. Nog voor rust zorgde Fedde Leysen voor het derde doelpunt. Via een corner bracht hij zijn team weer iets dichter bij een overwinning.

Jong PSV-show
Begin tweede helft zette Almere City meer druk. Door knap samenspel wist Jong PSV het team uit Flevoland te omzeilen. Johan Bakayoko maakte van die gelegenheid gebruik. Hij dribbelde zijn tegenstander voorbij alsof die er niet was en schoot de bal onder de keeper door. Ruud van Nistelrooy bracht daarna met Isaac Babadi en August Priske Flyger nog twee debutanten binnen de lijnen. Die laatste maakte van de gelegenheid gebruik en scoorde op aangeven van niemand minder dan: Koen Jansen. De 5-1 overwinning was meteen de grootste van het seizoen voor Jong PSV dat in twee wedstrijd tien keer tot scoren kwam tegen de Almerenaren.

Peersman, (77/Markelo) Comenecia, Leysen, Vos, Jansen; Kjølø, (62/Sealy) Saibari, Nassoh; (85/Jimenez) Bakayoko, (85/Babadi) Colyn, (62/Priske Flyger) Thomas