De vorm van tegenstander LASK groeit

De vorm van tegenstander LASK groeit
3 min

Na Sporting Lissabon en Rosenborg is LASK de volgende tegenstander in de groepsfase van de UEFA Europa League. PSV heeft nog nooit tegen de Oostenrijkse club gespeeld. Voor LASK is dit de eerste ontmoeting met een Nederlandse tegenstander. Dus tijd voor een kennismaking met elkaar.

Oostenrijkse ontmoetingen
Nooit eerder hebben de twee clubs tegen elkaar gespeeld. Maar PSV heeft wel een aantal andere Oostenrijkse tegenstanders gehad. SV Ried speelde een tweeluik tegen PSV in de Europa League-kwalificatiereeks in 2011. In Oostenrijk werd het 0-0 maar thuis won PSV overtuigend met 5-0. In 2014 speelde SKN St. Pölten tweemaal tegen PSV en beide keren wonnen de Eindhovenaren. De favoriete Oostenrijkse tegenstander van PSV is Rapid Wien. De twee clubs hebben acht keer tegen elkaar gespeeld, zes keer won PSV en twee keer won de ploeg uit Wenen. In het Philips Stadion heeft PSV nog nooit verloren van een Oostenrijkse tegenstander.

Vorm
LASK staat op dit moment tweede in de Oostenrijkse Bundesliga achter Red Bull Salzburg. Vorig seizoen eindigde de ploeg op dezelfde plek achter dezelfde concurrent. De Oostenrijkers kenden een indrukwekkende generale repetitie. Tegen Mattersburg, die op de achtste plaats staat, won LASK 7-2. In de Europa League staat de ploeg uit Linz momenteel op de derde plaats met drie punten. Tegen Rosenborg wist LASK een 1-0 overwinning te boeken, maar de volgende speelronde moesten de Oostenrijkers het afleggen in Portugal tegen Sporting Lissabon. 2-1 werd de eindstand.

Spelers
De Oostenrijkse competitie is inmiddels elf wedstrijden bezig. De clubtopscorers van LASK zijn aanvallers Marko Raguz en Thomas Goiginger met beiden vier doelpunten. Middenvelder Peter Michorl is met een goal en zes assists bij de meeste doelpunten van LASK betrokken in de Bundesliga. De ploeg krijgt relatief weinig tegendoelpunten. Tot nu toe slechts acht in elf wedstrijden, het minst van alle teams in de competitie. Met name te danken aan verdedigingsduo Gernot Trauner en Philipp Wiesinger en de talentvolle doelman Alexander Schlager.

Stadion
LASK speelt normaal gesproken in het Waldstadion, waar plaats is voor ongeveer 7000 supporters. Dit stadion voldoet niet aan de eisen van de UEFA voor Europese wedstrijden, dus dan wijkt de club uit naar het Linzer Stadion waar 21.000 mensen in kunnen. Hier zal PSV de return tegen LASK spelen in november.

De derde wedstrijd van de Europa League-groepsfase is donderdag om 21.00 uur in het Philips Stadion. Het duel staat onder leiding van de Britse scheidsrechter Chris Kavanagh.

Ben jij er bij?
Voorafgaand aan de wedstrijd geeft PSV op het PSV Fanplein verschillende mooie prijzen weg. Iedere tien minuten maken bezoekers kans op mooie PSV-prijzen, weggegeven door de dj. Het fanplein, dat zich op P Oost bij het Philips Stadion bevindt, is geopend om 18.30 uur. Op het fanplein betaal je met je betaalkaart. Nog geen tickets voor PSV - LASK? Ga samen met het team de strijd aan en bestel hieronder jouw toegangskaart (maximaal vier per Seizoen Club Card).

Strijd mee