De volgende horde in het bekertoernooi: Alles over Ajax - PSV

Artikel
De volgende horde in het bekertoernooi: Alles over Ajax - PSV

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Een maand geleden werd het nog 2-2. Kan PSV na vijf jaar eindelijk weer winnen in Amsterdam?

Onderlinge ontmoetingen
In elf bekerseizoenen troffen PSV en Ajax elkaar (15 duels). Slechts drie keer kwam PSV als winnaar uit de bus. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 1989-1990. In de halve finale won PSV toen de strafschoppenserie.

Laatste overwinning
De laatste keer dat PSV in Amsterdam won was op 4 oktober 2015 in een Eredivisie-duel. Gastón Pereiro scoorde twee keer en leidde daarmee PSV naar een 2-1 overwinning. De laatste keer dat PSV in een knock-outwedstrijd van Ajax won was in 2012. Toen werd er met 4-2 gewonnen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Eerste Eredivisionist
In Ajax treft PSV de eerste Eredivisie-opponent sinds dat het in 2018 met 2-0 in de kwartfinale van Feyenoord verloor. Sindsdien trof het vier teams uit de Keuken Kampioen Divisie en twee teams uit de Tweede Divisie.

Prijzen
PSV won de TOTO KNVB Beker in totaal negen keer. Alleen Ajax (19) en Feyenoord (13) wonnen het toernooi vaker. De laatste keer dat PSV de beker omhoog kon houden was in het seizoen 2011-2012, toen werd Heracles met 3-0 verslagen. En jaar later werd de finale voor het laatst bereikt.

 De weg ernaartoe
PSV versloeg in de voorgaande rondes De Graafschap (1-2) en FC Volendam (0-2) en speelt dus voor de derde keer achter elkaar buitenshuis. Ajax won van FC Utrecht (5-4) en AZ (0-1).

 Doelpuntenmakers
De laatste twaalf doelpunten van PSV in de TOTO KNVB Beker werden door twaalf verschillende spelers gemaakt.

Bekijk ook