De tegenstander: Heracles Almelo

De tegenstander: Heracles Almelo
2 min

Heracles Almelo beleeft een ronduit uitstekende start van het seizoen. De Almeloërs staan na vijf speelrondes op een verrassende tweede plaats op de ranglijst. Heracles heeft één punt meer dan PSV. Enkel in de eerste wedstrijd van dit seizoen, uit bij Roda JC Kerkrade, verloren de Tukkers punten. Het werd 3-1 voor de Limburgers. Daarna boekte Heracles vier overwinningen op rij.

Prachtige seizoenstart
Heracles Almelo begon de competitie zoals gezegd met een 3-1 nederlaag bij Roda JC Kerkrade, maar won sindsdien vier duels op rij en staat daarmee op 12 punten. Alleen in het seizoen 1964-1965 haalde Heracles meer punten. Omgerekend naar het drie punten systeem, behaalden de Heraclieden toen vijftien punten in vijf wedstrijden. De volle winst dus. Wedstrijd zes, thuis tegen Telstar, eindigde destijds in 1-1. De goede start van dit jaar heeft de verwachtingen bij de achterban laten toenemen. Waar Heracles een jaar geleden pas in de achtste speelronde van de competitie de eerste punten pakte en daardoor bijna het hele seizoen tegen degradatie vocht, kijkt de ploeg dit jaar naar boven. Hier en daar wordt zelfs al voorzichtig gesproken van een plaats in het linkerrijtje. Met de huidige zegereeks is daar in ieder geval al een mooi begin in gemaakt.

Levensgevaarlijke voorhoede
Een groot aandeel in die prestatie hebben de aanvallers van Heracles. Voormalig PSV-jeugdspeler Oussama Tannane is clubtopscorer met vijf doelpunten waarvan hij het leeuwendeel van buiten het zestienmetergebied maakte. Daarnaast heeft de club in Wout Weghorst (vier treffers) een spits die zich juist in het strafschopgebied laat gelden. De in Borne geboren spits, die tegen PSV zijn 99e duel in het Betaald Voetbal kan gaan spelen, kwam via NEO, DETO en Willem II uiteindelijk bij FC Emmen terecht. Daar debuteerde hij in het profvoetbal en scoorde in 52 competitiewedstrijden - verdeeld over twee seizoenen - in totaal negentien keer. In 2014 vertrok Weghorst transfervrij naar Heracles waar hij nu dus bezig is aan een uitstekend seizoen. Tot slot komt PSV nog een bekende tegen. Sinds dit seizoen voetbalt Peter van Ooijen voor de ploeg uit Almelo. Van Ooijen is afkomstig uit de PSV-jeugd.