De tegenstander: Feyenoord jaagt op titel

Artikel
De tegenstander: Feyenoord jaagt op titel

Met Giovanni van Bronckhorst aan het roer en clubicoon Dirk Kuyt als captain op het veld, gaat Feyenoord dit seizoen voor het allerhoogste. De Rotterdammers gaan op jacht naar de eerste titel sinds 1999. Dat doet het na een roerige transferzomer, waarin vooral aankopen voor succes moeten zorgen.

Transferzomer
De afgelopen seizoenen stroomden er keer op keer grote talenten van Varkenoord naar De Kuip. Door hun goede ontwikkeling, kwamen ze al snel op de radar van clubs uit de grotere Europese competities. Voormalig Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie is een van de laatste die het rood, wit en zwart van de Rotterdamse club verruilde voor een nieuwe competitie. Hij vertrok deze zomer naar Southampton en daardoor moest technisch directeur Martin van Geel op zoek naar versterkingen. In de jacht op prijzen werd deze zomer in eerste instantie niet gekeken naar de jeugdafdeling, maar ging Van Geel de transfermarkt op en kwamen onder meer Eljero Elia, Marko Vejinovic, Eric Botteghin en Michiel Kramer naar Rotterdam.

Boegbeeld Dirk Kuyt
Maar de belangrijkste inkomende transfer was de langverwachte terugkeer van icoon Dirk Kuyt. De aanvaller speelde tussen 2003 en 2006 al ruim honderd wedstrijden voor Feyenoord en keerde na buitenlandse avonturen bij Liverpool en Fenerbahçe terug bij zijn oude liefde. Daar werd hij direct benoemd tot aanvoerder en benutte hij in de eerste drie duels van dit seizoen ook meteen drie penalty’s. Mede daardoor is Feyenoord nog altijd zonder puntenverlies. Samen met Ajax staat de ploeg na drie wedstrijden en met negen punten bovenaan de ranglijst van de Eredivisie.

Bekijk ook