De Schutter in kwartfinale EK, Ledezma naar WK

Artikel
De Schutter in kwartfinale EK, Ledezma naar WK

Richard Ledezma van PSV O19 is door het Amerikaanse jeugdelftal voor spelers jonger dan 20 jaar opgeroepen voor het WK O20 in Polen. Joost De Schutter en Noni Madueke boekten verschillende resultaten op het EK O17 in Ierland.

De Schutter
In Ierland vindt het EK O17 plaats. Namens PSV zijn Joost de Schutter (Nederland) en Noni Madueke (Engeland) afgereisd om te strijden voor de Europese titel. Oranje O17 plaatste zich als nummer twee van de groep voor de kwartfinale. De eerste twee duels werden gewonnen van Zweden (2-0) en Engeland (5-2), maar in de strijd om de groepswinst bleek Frankrijk te sterk (0-2). Joost De Schutter kwam in twee duels in actie. Tegen Engeland mocht de middenvelder kort voor tijd invallen en tegen de Fransen begon hij in de basis. Oranje O17 speelt aanstaande zondag 12 mei de kwartfinale tegen de leeftijdsgenoten van België.

Noni Madueke kende een minder succesvolle groepsfase. De aanvaller stond in de eerste en het laatste groepsduel in de basis tegen respectievelijk Frankrijk (1-1) en Zweden (1-3), maar het duel met Oranje O17 ging verloren. De Engelsen eindigden daarom met vier punten op een derde plek in de groep.

Ledezma
Vanaf 23 mei strijden 24 landen om de wereldtitel op het WK O20 in Polen. Richard Ledezma komt daar als PSV’er in actie met USA O20 tegen Oekraïne (24-5), Nigeria (27-5) en Qatar (30-5).

Bekijk ook