'De overstap is me prima bevallen'

Verdediger Tijn Daverveld van Jong PSV is te gast in de studio van PSV TV.

In de uitzending worden beelden getoond van de carrière van Tijn Daverveld. Hij speelt nu namelijk alweer tien seizoenen in Eindhoven. “Het is mooi om deze beelden terug te zien. De goal tegen Feyenoord in de O17 valt mij meteen op”, zegt Daverveld. “Het was een belangrijk doelpunt in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd moesten we eigenlijk winnen. We stonden achter en ik maakte de gelijkmaker.”

PSV TV-verslaggever Koen Heesakkers is ook onder de indruk van de verdediger. “Hij is een echte verdediger. Opbouwend is hij erg sterk, maar ook in de bal veroveren. Zoals hij zelf zegt, is hij misschien wat klein maar dat compenseert hij weer met zijn kracht.”

Periodetitel Jong PSV
Presentator Jeroen Toet stelt de verdediger de volgende vraag: “Is Jong PSV in staat de vierde periode te veroveren.” Het duurt even voordat Daverveld antwoord geeft. “Het is moeilijk te zeggen, maar ik hoop van wel. Je hebt natuurlijk ook teams als FC Twente en Sparta die het altijd goed doen.”

Presentator Toet is benieuwd hoe het komt dat Jong PSV zo goed presteert. “Wij doen het echt als team. We werken heel hard met elkaar. En het is ook fijn dat je ziet dat het resultaat oplevert.” “Hoe is het voor jou om de overstap te maken naar Jong PSV?”, vraagt Heesakkers zich af. “In het begin was het even wennen want het niveau ligt in de Keuken Kampioen Divisie een stuk hoger, vooral qua fysiek en de snelheid van het spel. Maar ik heb mij nu goed aangepast denk ik”, antwoordt Daverveld.

Vermoedelijke blessure
In de wedstrijd tegen Helmond Sport viel Daverveld geblesseerd uit. Hij legt uit wat er precies gebeurde. “Bij een corner liep er iemand van Helmond Sport vol tegen mij aan en toen schoot het direct in mijn schouder. Na de wedstrijd ben ik meteen naar het ziekenhuis gegaan en hebben ze een foto gemaakt. Gelukkig zat er geen scheurtje in en was het waarschijnlijk gekneusd. Dus gelukkig valt het mee.”

Pittige stellingen
Op de desk van PSV TV staat een bak met balletjes. Deze hebben een nummertje. Het is de bedoeling dat Tijn Daverveld drie keer één balletje pakt. Presentator Toet heeft een lijst met stellingen die corresponderen met de nummertjes.

Het eerste nummertje is 34. De stelling die Toet voorleest is: “De best betaalde voetballer ter wereld zijn in China, of de slechtst betaalde voetballer van de wereld en spelend bij PSV.” Daverveld heeft zijn antwoord snel klaar. “Dan speel ik graag bij PSV. PSV is wel mijn club dus dat is niet zo’n moeilijke keus.”

Vervolgens grabbelt hij nummer 77. De stelling luidt: Liever een kranteninterview of televisie-interview. “Geef mij dan toch maar een kranteninterview. Ik vind het niet zo leuk om voor de camera te staan. Maar dat hoort erbij”, zegt hij lachend.

Tot slot komt nummer 83 aanbod. De daarbij behorende vraag is wat de grootste blunder van Daverveld is. Hij moet er even over nadenken. “Ik denk mijn eigendoelpunt tijdens de Otten Cup. Het was een voorzet en ik wilde hem graag wegwerken. Helaas ging dat niet goed en belandde hij in eigen doel.”