De Jong blij met punt: ‘Klein wonder’

De Jong blij met punt: ‘Klein wonder’
2 min

Luuk de Jong hielp PSV persoonlijk aan een punt tegen ‘een ijzersterk’ Tottenham Hotspur. “Lekker dat we nog een punt hebben gepakt. Een klein wonder? Dat denk ik wel.”

Te afwachtend    
Dat zei de aanvoerder, die in de 87e minuut voor de 2-2 tekende na afloop bij Veronica. “Tottenham is één van de best voetballende ploegen van de Premier League, dat wisten we van tevoren. Maar we speelden te afwachtend en hanteerden te snel de lange bal in de opbouw, terwijl we juist moesten durven voetballen”, vervolgde de aanvoerder kritisch.

Twijfelen  
Volgends De Jong vond Tottenham makkelijk de vrije man. “Zij zijn ijzersterk in het positiespel. Daardoor liepen we de hele tijd achter de bal aan en dat is gewoon heel zwaar. “Omdat het slechts 1-2 staat, ga je twijfelen: Moeten we nu vol druk zetten? Dat is moeilijk. Op een gegeven moment gingen we wel, maar werd er niet aangesloten. Daar stoorde ik me aan, want dan moet je als aanvallers heel veel lopen.” De 2-2 zorgde alsnog voor opluchting. “Het is lekker dat we nog een punt hebben gepakt. Maar over twee weken (bij de return, red.) zal het weer heel moeilijk worden.”

Van Bommel: ‘Moeten blij zijn’  
“Het was een zware avond voor ons”, beaamde Van Bommel de woorden van zijn aanvoerder. “We moeten blij zijn met het punt en dat ben ik ook. Als je het verhaal van de wedstrijd een beetje nagaat zie je dat we niet echt van de goal afkwamen. Dat komt omdat Tottenham een hele goede ploeg is. Echt Europese top. Als je dan op 1-0 komt, moet je die stand tot de rust verdedigen. Dan kun je nog wat omzetten. Dat lukte niet en toen het 1-2 werd, waar wij niet goed gepositioneerd stonden, kregen we het nog lastiger. Rond de 70e minuut hebben we het wat omgezet, gaven we wat meer druk naar voren en komen we mede door de steun van ons publiek terug in de wedstrijd.”

ucl1819