De Jong baalt: 'Dit is gewoon zonde'

Artikel
De Jong baalt: 'Dit is gewoon zonde'

Luuk de Jong, die bij afwezigheid van Marco van Ginkel in de basiself de aanvoerdersbanddroeg baalde na afloop enorm van de uitschakeling tegen Feyenoord. “Ik wil zo graag die beker winnen”, zei hij bij FOX Sports.

‘Balen en vol voor de titel gaan’  
“Ik zit nu vier jaar bij PSV en ieder jaar zijn we uitgeschakeld. Dat is gewoon zonde”, ging de aanvaller die in De Kuip met 2-0 verloor verder. “We gaan nu echt vol voor de titel, maar het is gewoon balen als je zo’n wedstrijd verliest.

Cocu niet ontevreden over spel PSV
Hoofdcoach Phillip Cocu wijdde de nederlaag deels aan pech. In de catacombe van De Kuip sprak Cocu van ongelukkige beslissingen van de arbitrage. “Het was geen corner bij de 2-0 en Malacia had zijn tweede gele kaart moeten hebben. Hele ongelukkige beslissingen”, aldus Cocu die ook niet tevreden was over de manier van afronden. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar misten de absolute scherpte in de eindfase. Dat brak ons vandaag op. Ik zit hier daarom met een dubbel gevoel. Ik kan niet geheel ontevreden zijn over de manier waarop we gespeeld hebben.”

Complimenten voor Mauro
Over Mauro Junior, die na Heracles-uit ook in Rotterdam in de basis begon, was Cocu eveneens tevreden. "Hij speelde met de juiste agressie, wilde iedere bal hebben en liep zichzelf constant vrij tussen de linies. Die jongen zit in een goed moment. Als hij zo doorgaat, gaat hij veel minuten maken voor PSV."