De Jong aast tegen Inter op Nederlands record

Artikel
De Jong aast tegen Inter op Nederlands record

Wat er dinsdagavond ook gebeurt in Milaan: PSV kan zich niet meer plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League of Europa League. Zoveel is bekend. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk prestige en eerzucht op het spel staat. Bovendien kan Luuk de Jong een bijzonder record neerzetten.

Statistiekenbureau Gracenote zocht het een en ander uit in aanloop naar Internazionale - PSV.

1992-1993

Na vijf duels staat PSV op één punt in de Champions League. In het seizoen 1992-1993 stond PSV na zes wedstrijden ook op één punt. Een negatief record. Als PSV minimaal gelijkspeelt, is de ploeg dit seizoen in elk geval beter af dan 25 seizoenen geleden.

PSV op bekend terrein
Het San Siro, het stadion waar PSV dinsdagavond speelt, is de ploeg niet onbekend. In het verleden speelde PSV er al vijf keer eerder in Europees verband. Alleen in het eigen Philips Stadion speelde de ploeg vaker een Europese wedstrijd.

Weinig wijzigingen

In vier van de vijf eerdere groepswedstrijden speelde PSV met dezelfde elf namen. Alleen in het thuisduel met Tottenham Hotspur speelde Donyell Malen in plaats van Steven Bergwijn.

Pechvogel Pereiro
Gastón Pereiro kwam dit Champions League-seizoen nog niet tot scoren. Hij leverde wel een assist, maar ook een doelpunt was een aantal keer dichtbij. De Uruguayaan raakte drie keer de paal of lat. Meer dan elke andere speler.

De Jong aast op Nederlands record
Met zijn doelpunt tegen FC Barcelona twee weken geleden verscheen Luuk de Jong voor de derde Champions League-wedstrijd op rij op het scorebord. Scoort de spits ook tegen Internazionale, dan is hij de eerste speler die voor een Nederlandse club in vier achtereenvolgende Champions League-duels scoort.