De Jong aast op rijtje Cocu en Bruggink, Spurs heeft negatief record

De Jong aast op rijtje Cocu en Bruggink, Spurs heeft negatief record
2 min

De vierde wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League is voor PSV het duel met Tottenham Hotspur. Twee weken geleden werd het in het Philips Stadion 2-2, dinsdagavond mag PSV het laten zien in Londen op Wembley. Statistiekenbureau Gracenote zocht het een en ander uit in aanloop naar het duel.

Matchwinner Farfán
De laatste wedstrijd die PSV in Engeland tegen Spurs speelde, was op 6 maart 2008. Op White Hart Lane werd het destijds 0-1 door een treffer van Jefferson Farfán.

FC Twente

PSV is pas de tweede Nederlandse tegenstander voor Tottenham Hotspur in de Champions League. In het seizoen 2010-2011 was FC Twente de eerste. In Londen werd het 4-1, in Enschede 3-3.

Cocu, Bruggink, De Jong?
Luuk de Jong scoorde in zijn PSV-loopbaan vier keer in Champions League-verband. Mocht hij daar dinsdagavond een vijfde doelpunt aan toevoegen, dan komt de spits in een rijtje met Phillip Cocu en Arnold Bruggink. Zij scoorden namens PSV vijf keer in het toernooi. Alleen Ruud van Nistelrooy was doeltreffender: acht maal.

Eén uit negen
PSV put hoop uit het verleden. In totaal speelde de ploeg negen keer op Engelse bodem. Eén duel werd gewonnen, dat tegen Tottenham Hotspur in 2008.

Negatief record Spurs
Tottenham won al vijf Champions League-duels op rij niet meer. Dat is een negatief record voor de Londenaren. Daar staat tegenover dat de ploeg wel al dertien duels op rij scoorde in het toernooi. Alleen PSG (negentien wedstrijden), heeft een langere reeks.