De historie van PSV - Vitesse

De historie van PSV - Vitesse
2 min

In de dertig onderlinge duels met Vitesse in het Philips Stadion kreeg PSV pas 26 treffers tegen. Lees hier alles over de historie van PSV - Vitesse.

Een doelpunt verschil
Met de huidige stand op de ranglijst gaan de gedachten bij PSV - Vitesse al snel terug naar het seizoen 2006-2007. PSV werd destijds op de laatste speeldag kampioen van Nederland door Vitesse met 5-1 te verslaan. Daarmee bleef het op doelsaldo Ajax, dat eerder die middag nog boven PSV stond, voor. Het verschil? Precies één doelpunt. De 5-1 van Phillip Cocu.

Cocu en Kluivert vieren de titel van 2007 | © Pics United Cocu en Kluivert vieren de titel van 2007 | © Pics United

Ook kampioen in 2005
Vitesse was ook de tegenstander tijdens een ander kampioensduel van PSV. Op 23 april 2005 werd de ploeg uit Arnhem met 3-0 verslagen. Ji-Sung Park (foto onder) zette PSV op het goede spoor door na 23 minuten de 1-0 binnen te werken. Mark van Bommel en Gerald Sibon zorgden er uiteindelijk voor dat de champagnekurken definitief van de fles konden.

Pröpper
Dat het ook weleens minder ging tegen Vitesse, bewijst het seizoen 2013-2014. In een periode dat het PSV wat minder voor de wind ging, verloor de ploeg met liefst 6-2 van de Arnhemmers. Saillant detail: Davy Pröpper vond tweemaal het net namens Vitesse.

Winst
Maar de meeste resultaten tegen de ploeg uit Gelderland zijn ‘gewoon’ positief. Van de 30 ontmoetingen won PSV er 22, eindigde het duel drie keer onbeslist en won de ploeg uit Arnhem vijf keer .De grootste overwinning op Vitesse boekte PSV op 23 september 1978 toen in het Philips Stadion met 5-0 werd gewonnen. Vorig seizoen bleef het bij 2-0 dankzij goals van Luuk de Jong en Adam Maher.

Wie goed kijkt, ziet Davy Pröpper nog de kleuren van Vitesse verdedigen. Hij was vorig seizoen getuige van de 2-0 nederlaag van zijn ploeg tegen PSV | © Pics United Wie goed kijkt, ziet Davy Pröpper nog de kleuren van Vitesse verdedigen. Hij was vorig seizoen getuige van de 2-0 nederlaag van zijn ploeg tegen PSV | © Pics United