De historie van PSV - Heracles Almelo

PSV speelde vijftien keer eerder in competitieverband in het Philips Stadion tegen Heracles Almelo. Van die vijftien ontmoetingen won PSV er dertien, eindigde het duel één keer onbeslist en nam Heracles de overwinning één keer mee naar Almelo.

Gerard Pesman
Die ene keer is ook direct heel lang geleden. In het seizoen 1964-1965 werd het 0-1 in het voordeel van de bezoekers. Gerard Pesman zorgde destijds voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Het was bovendien de enige keer dat PSV niet tot scoren kwam in een thuisduel met de ploeg uit Almelo. In de veertien competitiewedstrijden die in Eindhoven volgenden, scoorde PSV maar liefst 46 keer. Dat is samen met de eerste wedstrijd gerekend bijna 3,1 doelpunten gemiddeld per duel.

Steven Bergwijn maakte vorig jaar zijn eredivisiedebuut tegen Heracles Almelo | © Pics United Steven Bergwijn maakte vorig jaar zijn eredivisiedebuut tegen Heracles Almelo | © Pics United

Memphis en Willems Vorig jaar, toen PSV al kampioen was, won de ploeg van Cocu wel. Tijdens het laatste thuisduel van het seizoen werd het 2-0. Memphis maakte er na 32 minuten 1-0 van, Jetro Willems zorgde in de 64e minuut voor de tweede en laatste treffer van de middag. In dat duel maakten de jongelingen Steven Bergwijn en Suently Alberto hun eredivisiedebuut in de hoofdmacht van PSV.

Ruud Gullit was in 1987 op schot | © Pics United Ruud Gullit was in 1987 op schot | © Pics United

Grootste zege in ‘87
De grootste thuisoverwinning op Heracles boekte PSV op 27 april 1987. In het Philips Stadion werd het destijds 5-0. Ruud Gullit scoorde drie keer in dat duel. De andere twee doelpunten van PSV werden gemaakt door Michel Valke en Hallvar Thoresen.