De historie van PSV - ADO Den Haag

Artikel
De historie van PSV - ADO Den Haag

PSV speelde 41 keer eerder in competitieverband in het Philips Stadion tegen ADO Den Haag. Van die 41 ontmoetingen won PSV er 29, eindigde het duel zeven keer onbeslist en won de ploeg uit Den Haag vijf keer. Een blik terug in de tijd.

Goals, goals, goals
In de 41 thuiswedstrijden die PSV tegen ADO Den Haag in de Eredivisie speelde, wist het al 117 keer te scoren. Dat is bijna 2,9 doelpunten per duel. In twee duels maakte PSV er zelfs negen. In 1988 won PSV dus met 9-1 en twee seizoenen later werd het 9-2. PSV kreeg tot nu toe in totaal 36 goals tegen.

Wedstrijden tussen PSV en ADO Den Haag zijn doorgaans doelpuntrijk | © Pics United Wedstrijden tussen PSV en ADO Den Haag zijn doorgaans doelpuntrijk | © Pics United

Tien keer raak
De grootste thuiszege op FC/ADO Den Haag boekte PSV in het seizoen 1987-1988 toen met 9-1 werd gewonnen. Ronald Koeman (2), Hans Gillhaus (2), Anton Janssen, Erik Gerets, Søren Lerby, Eric Viscaal en Gerald Vanenburg maakten destijds de doelpunten voor PSV. Leo Schellevis redde vlak voor tijd de Haagse eer.

Bibberen met tien man
Vorig seizoen won PSV met 1-0 van ADO Den Haag. Op 1 november 2014 maakte Memphis (49’) het enige doelpunt van de wedstrijd. PSV speelde een uur met tien man, omdat Jorrit Hendrix in de 29e minuut rood kreeg.

Een rode kaart voor Jorrit Hendrix bracht PSV vorig seizoen in de problemen. PSV won desondanks wel. | © Pics United Een rode kaart voor Jorrit Hendrix bracht PSV vorig seizoen in de problemen. PSV won desondanks wel. | © Pics United

Kampioensduel
De thuiswedstrijd met FC Den Haag in 1975 was voor PSV de kampioenswedstrijd. Willy van de Kerkhof, Willy van der Kuijlen en René van de Kerkhof scoorden namens PSV dat met 3-1 won. Rob Ouwehand maakte de Haagse treffer.