‘Dat doelpunt maken was echt geweldig’

‘Dat doelpunt maken was echt geweldig’
3 min

De vorige uitwedstrijd tegen Rosenborg werd 1-2 gewonnen door PSV. De doelpunten destijds kwamen van Jefferson Farfán en John de Jong. Laatstgenoemde is momenteel actief als technisch manager bij PSV. We blikken met hem terug op deze memorabele wedstrijd.

Rosenborg ongeslagen
“Ik herinner me dat het koud was, temperaturen richting het vriespunt”, zegt De Jong. “Het was een belangrijke wedstrijd, bij winst zouden we bovenaan in de poule komen te staan. Rosenborg had een wedstrijd eerder thuis gelijk gespeeld tegen Arsenal, ze waren op dat moment al acht Champions League-thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Dus de winst was heel belangrijk voor ons.”

Bijzonder doelpunt
Het doelpunt zelf was ook zeker niet de minste. De Jong kreeg de bal op de borst aangespeeld en volleerde hem in de hoek van het doel. Een speciaal doelpunt vindt hij zelf: “Jan Vennegoor of Hesselink gaf die wedstrijd twee assists. Hij kopte in de laatste minuten de bal terug op mij waardoor ik kon scoren. Een bijzonder doelpunt was het zeker. Scoren in de Champions League is geweldig, maar als je dan ook nog in de laatste minuten de winnende maakt geeft het een extra goed gevoel.”

Van Bommel goud waard
Destijds was Mark van Bommel aanvoerder van PSV. Toen herkende De Jong al trainerskwaliteiten in hem. “Hij was erg meedenkend, veel met tactiek bezig en echt een verlengstuk van de coach. Ik merkte toen al dat er een trainer in hem schuilde. Dat hij nu hoofdtrainer is bij PSV is voor mij totaal geen verrassing”, zegt De Jong. “Hij bemoeide zich toen al met de strategie, wat goud waard is voor een trainer. Hij had een duidelijke mening en goede communicatieve vaardigheden. Nu is hij nog veel verder ontwikkeld. Het trainerschap zit gewoon in zijn genen.”

Rosenborg niet onderschatten
De Jong is optimistisch voor de wedstrijd tegen Rosenborg, maar weet dat die niet zomaar gespeeld is. “We zijn sterk begonnen met de overwinning op Sporting Lissabon, nu nog drie punten halen zorgt voor een goede uitgangspositie. Maar Noorse spelers zijn niet te onderschatten”, vertelt de technisch directeur. “Noorse clubs hebben vaak veel ervaren en fysiek sterke spelers. Ze zijn verdedigend goed en stabiel. Het zal niet makkelijk worden. Maar PSV kan nu een belangrijke stap verder zetten.”