Dapper Jong PSV kan zich lang verzetten in Rotterdam

Artikel
Dapper Jong PSV kan zich lang verzetten in Rotterdam

In Rotterdam nam Jong PSV het vrijdagavond op tegen hoogvlieger Excelsior. Na een enerverende pot voetbal was het uiteindelijk de thuisploeg die er met de volle buit vandoor ging, maar niet zonder slag of stoot.

Vroege achterstand
Jong PSV kwam al vroeg op achterstand toen een speler van Excelsior de bal met een streep de linkerhoek instuurde. De mannen van Ruud van Nistelrooy kwamen daarna wel beter in de wedstrijd en creëerde zelfs meer kansen dan de opponent. Toch werd, net zoals tegen ADO Den haag, Vincent Müller bedankt toen hij de bal met zijn vingertoppen dusdanig van richting kon veranderen dat deze naast ging. Jong PSV werd vlak voor rust nog levensgevaarlijk na een rappe tegenaanval, maar Damian Timan schoot naast. 

Fatale slotfase
In eerste instantie werd de lijn uit de eerste helft doorgezet; Jong PSV creëerde kansen. Maar al snel moest het doel van Müller keer op keer verdedigd worden tegen het steeds frivoler spelende Excelsior. Het publiek ging er achter staan en het werd even heel lastig.Toch werd er stand gehouden en kwam er weer een periode waarin Jong PSV liet zien dat ze het iedere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie lastig kunnen maken. Toch kraakte de tegenaanvallen van Excelsior uiteindelijk het verzet. In de 90e en 93e minuut scoorde Excelsior nog twee maal.

Müller, Markelo, (60/Felipe)Matuta, Vos Oppegård; Kjølø, (60/Colyn)Timan, Doudah; (32/Touré)Antonisse, Sealy, Bakayoko.