Dante Sealy steelt de show in Almere

Jong

In dezelfde week dat Jong PSV teleurstellend in eigen huis verloor van Telstar, reisde het af naar Almere City voor de laatste wedstrijd van oktober. Maxi Romero en Maxime Delanghe sloten vanuit de A-selectie aan en waren zodoende getuigen van een kleine Dante Sealy-show

Over en weer
Genoeg actie in de beginfase van de wedstrijd, want na slechts 25 minuten stond Jong PSV al 2-1 achter. Maxime Delanghe, moest in de 11e en 25e minuut de bal uit het net vissen. In de 15e minuut was het Johan Bakayoko die, na een mooie dribbel, zijn derde van het seizoen binnenschoot. Ondanks de achterstand was het de ploeg van Ruud van Nistelrooy die de bal vlot rond liet gaan. De thuisploeg moest regelmatig terugvallen op overtredingen om Jong PSV af te stoppen. Het was dan ook geen verrassing dat Ismael Saibari in de 33e minuut de stand gelijk trok.

Hattrick hero
Na rust pakt Jong PSV voor het eerst de touwtjes in handen als Dante Sealy met het hoofd de bal voorbij de keeper werkt. De voorzet kwam van Mathijs Tielemans die ook de assist leverde bij de andere twee goals. De voorsprong leidde er wel toe dat de uitploeg eerder en feller onder druk werd gezet. Zodoende creëerde Almere City een aantal levensgrote kansen, maar zonder succes. En toen traden de wetten van het voetbal in; Sealy scoorde in de 84e en 85e minuut en dus was het Almeerse publiek getuigen van zijn eerste hattrick in het betaald voetbal. Almere City scoorde nog via een penalty, maar desondanks was het een klinkende overwinning voor Jong PSV.

Delanghe, (61/Markelo) Bahadir, Seelt, (15/Van de Blaak) Felipe, Vos; (61/Matuta) Kjølø, (80/Matuta) Tielemans, Saibari; Sealy, (80/Colyn) Romero, Bakayoko.