Danny Koevermans stapt in vrouwenvoetbal: ‘Wil heel graag helpen’

Danny Koevermans stapt in vrouwenvoetbal: ‘Wil heel graag helpen’
3 min

Twee dagen per week en tijdens wedstrijddagen komen de vrouwen van PSV een bijzondere oud-PSV’er op het trainingsveld tegen. Danny Koevermans, 40 jaar inmiddels, gaat het komend jaar als assistent-trainer van PSV Vrouwen aan de slag. “Ik wil de vrouwen helpen met de ervaringen uit mijn eigen carrière.”

Veel zin
Met een glimlach tekende Koevermans donderdagmiddag zijn eenjarige contract dat hem per 1 juli assistent-trainer van PSV Vrouwen maakt.  “Deze kans kwam toevallig op mijn pad. Toen ik er serieus over na ging denken dacht ik al snel: ik zie het eigenlijk wel zitten. Zo simpel is het. Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Ik heb heel veel zin om eraan te beginnen”, vertelt hij.

Professioneel
Tussen 2007 en 2011 maakte Koevermans 34 competitietreffers in het Philips Stadion. Eenmaal vierde hij de titel. Hemelsbreed nog geen vier kilometer verderop gaat hij nu aan de slag met de speelsters van PSV om komend seizoen hetzelfde te bereiken. Koevermans: “Steeds meer meisjes zijn aan het voetballen. Ik heb niet extreem veel gekeken, maar ik heb al lang gezien dat het steeds professioneler wordt. Er staat een mooie, goede competitie met play-offs. Het ziet er allemaal goed uit. Veel Nederlandse speelsters spelen voor gerenommeerde clubs uit het buitenland. Manchester United, FC Barcelona, Arsenal om maar eens wat te noemen. En ook de vrouwen van PSV stoppen ontzettend veel tijd en energie in hun carrière. Ik wil hen helpen nog beter te worden door ervaringen uit mijn carrière met hen te delen.”

Terug in de profwereld
De afgelopen jaren bleef Koef wat in de luwte. Na assisteerklussen bij FC Utrecht en Sparta Rotterdam vond hij het tijd om zich minder op het profvoetbal te richten. Langzaam maar zeker begon het weer te kriebelen bij de oud-spits die al jaren in Brabant woont. “Het is mooi dat het hier kan. Ik heb een mooie tijd bij PSV beleefd. Als trainer kan ik hier in het betaald voetbal stapjes zetten. Ik hoop hier veel te leren.” Wat er daarna in het vat zit? “Dat zal de toekomst uitwijzen”, aldus Koevermans. “Ik heb lang genoeg aan de zijlijn gestaan, de tijd is gekomen om terug het veld in te stappen.”