Dankwoord Bergwijn, oud-spelers blikken vooruit op Ajax - PSV

Artikel
Dankwoord Bergwijn, oud-spelers blikken vooruit op Ajax - PSV

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘PSV’er’ Bergwijn blikt terug
Zoals bekend maakten Tottenham Hotspur en PSV de transfer van Steven Bergwijn deze week wereldkundig. De aanvaller heeft zijn eerste training er inmiddels op zitten en werd uitgebreid gepresenteerd in Londen. Bergwijn neemt rugnummer 23 over van de vertrokken Christian Eriksen, die de stap maakte naar Inter Milan. “Dit is een geweldige club. Ik zal er alles aan doen om belangrijk te zijn met doelpunten en assists. Met Tottenham Hotspur wil ik de Champions League winnen. Ik heb genoten toen Ajax werd uitgeschakeld vorig seizoen”, zegt Bergwijn in zijn eerste interview bij de Engelse club. Op Instagram bedankte Stevie alle betrokkenen bij PSV.

Ihattaren: ‘Naam van de familie hooghouden’
Helden pakt in het nieuwe magazine uit met een diepte-interview met Mohamed Ihattaren. De middenvelder kende een bewogen jaar in 2019. Naast zijn doorbraak bij PSV en de keuze voor het Nederlands elftal, overleed zijn vader aan de gevolgen van kanker. “Door hem ben ik gekomen waar ik nu sta. Ik ben blij dat hij nog van mijn doorbraak bij PSV heeft kunnen genieten”, vertelt Ihattaren tegen het blad. De 17-jarige Ihattaren vertelt verder dat hij zijn familie eeuwig dankbaar is. “Ik wil de eer van de familie, van onze achternaam, hooghouden. Stiekem hoop ik zo snel mogelijk een familiezaak te openen. Een eettent in Utrecht. Met groot de naam Ihattaren op de gevel. Waar iedereen mag aanschuiven en het een grote gezellige boel is”, aldus Ihattaren.

Van voetbaltalent naar toekomstig Tourwinnaar
Hij is een supertalent op wielen. Remco Evenepoel kende een spetterende debuutseizoen als wielerprof. Hij wordt al bestempeld als toekomstige Tourwinnaar. Maar zijn toekomst zag er enkele jaren geleden heel anders uit. Evenepoel leek als jeugdspeler door te breken in het betaald voetbal. Hij maakte op zijn elfde de overstap van Anderlecht naar PSV. Op zijn vijftiende keerde hij weer terug bij Anderlecht, waar hij het plezier op het veld verloor. “Ik was een heel fysieke voetballer, met iets te weinig techniek. Het plezier in mijn leven heb ik teruggevonden op de fiets”, vertelt Evenepoel aan Helden.

Perez gunt het PSV
Aankomende zondag staat het duel tussen PSV en Ajax op het programma. Bij het Algemeen Dagblad blikken oud-spelers van beide clubs vooruit op de topper. Zowel Arie Haan als Gerald Vanenburg verwachten een overwinning van koploper Ajax, al denkt Haan dat de wedstrijd andere krachten los maakt bij PSV. “Spelers zijn meer geconcentreerd in duels met topploegen. Dat werkt gewoon zo”, aldus Haan. Kenneth Perez laat weten dat hij PSV de overwinning gunt. “Ik heb geen voorkeur, van mij mag de best voetballende ploeg winnen. Hoewel… Dan hoop ik stiekem dat PSV een goede wedstrijd speelt.”

Kenneth Perez als speler van PSV op De Herdgang Kenneth Perez als speler van PSV op De Herdgang

FSV Mainz 05 huurt Bruma
Het Eindhovens Dagblad meldt dat oud-PSV’er Jeffrey Bruma door VfL Wolfsburg voor de rest van het seizoen verhuurd wordt aan FSV Mainz 05. De verdediger blijft daardoor actief in de Bundesliga. Bij Wolfsburg kwam Bruma regelmatig aan spelen toe, maar hij ziet bij de nummer vijftien van competitie meer perspectief op speelminuten.

Vitesse wil Brenet huren van Hoffenheim
Een andere oud-PSV’er die mogelijk verhuurd wordt is Joshua Brenet. Hij staat nadrukkelijk in de belangstelling van Vitesse. De Arnhemse club zou hem tot het eind van dit seizoen willen overnemen van TSG 1899 Hoffenheim. De verdediger maakte in 2018 de overstap naar de Duitse club. In de Bundesliga kwam Brenet slechts tot veertien competitiewedstrijden. ‘Onder trainer Alfred Schreuder heeft hij dit seizoen geen uitzicht meer op speeltijd’, aldus het ED.

Johsua Brenet en Jeffrey Bruma als teamgenoten bij PSV Johsua Brenet en Jeffrey Bruma als teamgenoten bij PSV