Daniël Schwaab: ‘Als gezin maken we er het beste van’

Artikel
Daniël Schwaab: ‘Als gezin maken we er het beste van’

Velen zitten op dit moment thuis. Wat doe je om fit te blijven? Welke series moet je zeker kijken? En wat mis je in deze periode van sociale onthouding het meeste? PSV’ers weten raad. Daniël Schwaab heeft thuis meer dan voldoende te doen. Zijn tips.

Hoe probeer je gezond te blijven?
“Door zoveel mogelijk binnen te blijven en gezond te eten. ’s Ochtends ontbijt ik met muesli en vers fruit, ik probeer twee keer per week vis te eten en veel groenten, soms een avocado en altijd volkorenbrood. Over het algemeen kookt mijn vrouw dat. Ik ben de baas over de grill, haha. Oh! En ik drink iedere dag gemberthee. Dat is goed voor de weestand.”

Wat doe je zoal binnen?
“Veel spelen met de kinderen. Dit is de tijd dat je dicht naar je familie toe kruipt. We doen daarom veel samen, al heeft mijn oudste vorige week in drie dagen het eerste deel van de Harry Potterboekenreeks uitgelezen. Daarnaast probeer ik het huis en de tuin ‘summer proof’ te maken.”

Geen series kijken?   
“Zeker wel! Kijk ‘Vikings’. Dan zie je dat het zo slecht nog niet met ons gaat ook al zitten we nu in een moeilijkere tijd.”

Welke films moeten supporters deze dagen zeker kijken? En waarom die?
“Intouchables. Het laat perfect zien dat je van iedere situatie een betere kunt maken.”

Speel je games?
“Haha, games in het echt ja! Ik voetbal graag met mijn kinderen in de tuin.”

Wat raad je mensen aan te lezen?
“Der Ernährungskompass van Bas Kast (Het Voedingskompas, red.). Voeding en een uitgebalanceerd dieet is voor mij een belangrijk onderdeel van het voetbal. Omdat ik vlees zoveel mogelijk wil laten staan, ben ik aan dit boek begonnen. Het leert me welk voedsel ik kan pakken ter vervanging om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen. Bas Kast heeft in dit boek veel onderzoeken samengevat.”

Wat mis je het meeste, nu je niet alles kunt doen? 
“De mensen waarop je kunt terugvallen, zoals je vrienden en familie. Die zie je nu bijna niet en dat mis ik. We kunnen niet samen een hapje gaan eten of wat drinken in een kroegje.”

Wat is op dit moment je meest gedraaide nummer op Spotify?
“Iedere ochtend zet ik de afspeellijst ‘Top of the Morning’ aan.”