Contracten vrouwenteam PSV/FC Eindhoven

Artikel
Contracten vrouwenteam PSV/FC Eindhoven

Vanmiddag zijn in het Philips Stadion de contracten van nieuwe speelsters Lisanne Vermeulen en Mirte Roelvink getekend. Tegelijkertijd hebben zestien speelsters hun contract verlengd en heeft coach Nebojsa Vuckovic aangeven nog twee seizoenen hoofdcoach te blijven van PSV/FC Eindhoven.

Vanmiddag zijn in het Philips Stadion de contracten van nieuwe speelsters Lisanne Vermeulen en Mirte Roelvink getekend. Tegelijkertijd hebben zestien speelsters hun contract verlengd en heeft coach Nebojsa Vuckovic aangeven nog twee seizoenen hoofdcoach te blijven van PSV/FC Eindhoven.

Mirte Roelvink tekende donderdagmiddag haar contract in het Philips Stadion. Mirte Roelvink tekende donderdagmiddag haar contract in het Philips Stadion.

Twee nieuwe speelsters

Vermeulen en Roelvink tekenden donderdagmiddag onder toeziend oog van Peter Fossen, bestuurslid van Stichting PSV/FC Eindhoven, hun contract. Vermeulen (27) is afkomstig van PEC Zwolle en startte haar carrière op 17-jarige leeftijd bij Saestum. Met hen won ze tweemaal de landstitel, tweemaal de Supercup en een keer de KNVB beker. Ook kwam ze met Saestum uit in de UEFA Women’s Champions League en bereikten ze de kwartfinales. In 2007 verliet ze Saestum voor FC Utrecht, waarna ze drie jaar later overstapte naar PEC Zwolle. Vermeulen tekent voor twee seizoenen bij PSV/FC Eindhoven. “De overstap is heel erg snel gegaan. Binnen twee weken was het rond. Ik ben blij dat ik een stap hogerop heb gedaan en heb er zin in om, om het kampioenschap te spelen.” De eveneens 27-jarige Roelvink speelde afgelopen seizoen bij het Duitse FSV Gutersloh 2009. Voorheen kwam ze onder andere uit voor SC Klarenbeek, Saestum en Be Quick ’28. In de zomer van 2007 tekende ze bij FC Twente en won met hen meteen de KNVB beker. Na drie jaar stapte ze over naar FCR 2001 Duisburg, waar ze een seizoen speelde. De afgelopen twee seizoenen kwam ze respectievelijk uit voor FF USV Jena en FSV Gutersloh 2009. De verdedigster komt ook uit voor Oranje. “Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. De speelstersgroep is erg talentvol en de ambities van de club spreken me erg aan”, aldus Roelvink.

Lisanne Vermeulen komt net als Mirte PSV/FC Eindhoven versterken. Lisanne Vermeulen komt net als Mirte PSV/FC Eindhoven versterken.

Contractverlengingen

PSV/FC Eindhoven heeft ook de contracten van zestien speelsters verlengd. Angela Christ, Daniëlle van de Donk, Jette van Vlerken, Kika van Es, Manon van den Boogaard, Maran van Erp, Nadia Coolen, Marlou Kelleners, Jeslynn Kuijpers, Mauri van de Wetering, Marlou Peeters, Melissa Evers, Sylke Calleeuw, Janneke Bijl, Renate Verhoeven en Vera Egelmeers spelen ook volgend seizoen in het shirt van PSV/FC Eindhoven. In het Philips Stadion tekenden zij in bijzijn van Peter Fossen en Nebojsa Vuckovic hun contract. De contracten van Marije Brummel, Marjolijn van den Bighelaar en Merel Groenen zijn niet verlengd. Van den Bighelaar komt volgend seizoen uit voor Ajax en Groenen voor het Belgische Lierse SK.

Hoofdcoach Nebojsa Vuckovic tekende voor twee seizoenen. Hoofdcoach Nebojsa Vuckovic tekende voor twee seizoenen.

Hoofdcoach Vuckovic tekent voor twee jaar

Het contract van hoofdcoach Nebojsa Vuckovic, die in januari het stokje overnam van Hesterine de Reus, heeft voor twee jaar bijgetekend. De 37-jarige Kroaat is in het bezit van de licentie UEFA Pro en leidde het team van PSV/FC Eindhoven naar een knappe derde plaats in de BeNe League A. Vuckovic: “Het geeft mij een heel fijn gevoel dat ik nog twee seizoenen bij PSV/FC Eindhoven blijf. Met de nieuwe versterkingen kunnen we volgend jaar om het kampioenschap meespelen in de BeNe League. Ik heb er zin in om me op deze manier verder in te zetten voor het betaald vrouwenvoetbal.”

Van zestien speelsters, waaronder deze Daniëlle van de Donk, werden de contracten verlengd. Van zestien speelsters, waaronder deze Daniëlle van de Donk, werden de contracten verlengd.
Alle speelsters, m.u.v. Angela Christ, waren aanwezig om hun contact te verlengen. Alle speelsters, m.u.v. Angela Christ, waren aanwezig om hun contact te verlengen.

Bekijk ook