Complete PSV-update interlands | Gakpo levert weer in Oranje

Tijdens de interlandbreak zijn een flink aantal PSV’ers niet in Eindhoven. Een aantal omdat ze op pad zijn met nationale elftallen. Een update.

Eintovenaar beslissend
Afgelopen donderdag scoorde hij al tegen Polen en zondagavond was Cody Gakpo opnieuw van waarde voor het Nederlands elftal. De Eindhovenaar trapte halverwege de tweede helft de hoekschop waaruit Virgil van Dijk de 1-0 maakte tegen België. Die goal was voor Oranje voldoende voor de zege en plaatsing voor de final four in de Nations League. Donderdag speelde Gakpo een volledige wedstrijd. Tegen België viel hij halverwege de eerste helft in.

Debutanten Simons en Saibari
Ismael Saibari en Xavi Simons debuteerden voor het weekend voor respectievelijk Marokko en Jong Oranje. Saibari was eigenlijk opgeroepen voor een trainingsstage met het Onder 23-team van zijn land, maar vond zichzelf tegen Madagaskar terug in de basis van het A-team. Marokko won het oefenduel met 1-0. Xavi Simons won afgelopen vrijdag met 2-1 van Jong België. Hij startte voor het eerst in een wedstrijd van de Nederlandse beloften. Dinsdag speelde Xavi direct zijn tweede Jong-interland. Tegen Jong Roemenië bleeft het 0-0.

Bakayoko verliest, oud-PSV’er scoort voor Mexico
Johan Bakayoko speelde tegen Simons en verloor dus met Jong België. Maandagavond maakte hij opnieuw minuten bij de beloften van onze zuiderburen. Tegen Jong Frankrijk viel hij in en werd het 2-2. Érick Gutiérrez zat op zijn beurt negentig minuten lang op de bank in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Mexico en Peru. Oud-PSV’er Hirving Lozano was in de 85e minuut beslissend voor Mexico. Hij scoorde het enige doelpunt. Ook Héctor Moreno en Andrés Guardado speelden in die interland. Mexico oefende ook in de nacht van woensdag op donderdag tegen Colombia en verloor met 3-2. In die wedstrijd speelde Guti wel en gaf hij een assist.

Ook invaller Sangaré wint (en scoort)
Ibrahim Sangaré speelde in tegenstelling tot zijn collega op het PSV-middenveld wel in de eerste wedstrijd van de afgelopen interlandperiode. Met Ivoorkust won Sangaré met 2-1 van Togo. De middenvelder viel in die wedstrijd nog in, maar speelde dinsdag vanaf de aftrap. Ivoorkust nam het in een vriendschappelijk duel op tegen Guinee en Sangaré was goed voor de 1-0 in de met 3-1 gewonnen wedstrijd..

Jong PSV’ers in actie voor Curaçao
Ook Tyrick Bodak en Jeremy Antonisse kwamen afgelopen weekend in actie. De spelers van Jong PSV speelden met Curaçao tegen Indonesië. Het duo verloor met 3-2.