Collectief rotgevoel na Sporting - PSV

Artikel
Collectief rotgevoel na Sporting - PSV

Geen PSV'er baalde niet stevig van de wedstrijd die PSV donderdagavond tegen Sporting CP speelde. In Lissabon verloor de ploeg met 4-0 en werd het daardoor kansloos voor Europees voetbal in de tweede seizoenshelft.

Bergwijn
Steven Bergwijn was donderdag de eerste die voor de camera zijn verhaal deed. Bij RTL 7 was te zien dat het gezicht van de aanvaller op onweer stond. “Je krijgt heel snel twee kutgoals tegen waarmee je jezelf uit de wedstrijd speelt”, was Bergwijns conclusie na de vraag waar het donderdagavond mis ging. “We probeerden wel te voetballen, maar het lukte niet”, vervolgde hij. “Alle tweede ballen waren voor hen. Misschien hoort het bij de fase waarin we zitten.”

Afgelopen zondag vierde Bergwijn zijn rentree met twee doelpunten en werd hij matchwinnaar tegen sc Heerenveen, maar in Lissabon was er geen heldenrol voor hem weggelegd. “Wij (Bergwijn en Malen, red.) zijn geen robots. We moeten het als team doen.”

Dumfries
Aanvoerder Denzel Dumfries maakte na de wedstrijd een sorry-gebaar met zijn armen naar de circa 2300 meegereisde PSV-fans. “Dit is een zwarte pagina, alwéér”, sprak hij later bij FOX Sports. “Dit is verschrikkelijk zuur. We willen het tij keren en we doen er alles aan, maar je ziet dat het vandaag mis gaat bij de standaardsituaties. Het is van belang dat we nu bij elkaar blijven en elke week honderd procent blijven geven. We moeten gewoon door, maar dit is een bittere pil. Zondag staat Emmen weer voor de deur en dan moeten we weer op nul beginnen.”

Van Bommel
Hoofdcoach Mark van Bommel zag PSV na een kwartier een kansloze wedstrijd spelen. “Zij scoren uit twee ingooien twee keer. Ik denk dat vanavond anders had uitgepakt als dat niet was gebeurd. Sporting is een goede, ervaren ploeg. Moeilijk om drie keer tegen te scoren”, zei Van Bommel die vertrouwen heeft dat zijn ploeg de draad uiteindelijk weer op kan pakken. “We moeten zondag winnen. Daar heb ik vertrouwen in. Ook in mezelf en in de spelers. We hebben een jonge groep die snel moet leren omgaan met tegenslagen.”