Colin wordt aan Genk verhuurd

Artikel
Colin wordt aan Genk verhuurd

Het jeugdige PSV talent Jurgen Colin wordt tot aan het einde van het seizoen aan de Belgische club Racing Club Genk verhuurd. Dit zijn beide clubs en speler op de drempel van het nieuwe jaar overeengekomen.

(c) J. Claessens (c) J. Claessens

Het jeugdige PSV talent Jurgen Colin wordt tot aan het einde van het seizoen aan de Belgische Konkijkle Racing Club Genk verhuurd. Dit zijn beide clubs en speler op de drempel van het nieuwe jaar overeengekomen. In de loop van deze week zullen alle details afgerond worden en zal het contract ondertekend gaan worden.

Het gaat allemaal vrij snel voor Jurgen Colin die exact een jaar geleden met de ?grote jongens? van PSV op trainingskamp naar La Manga reisde. Een half jaar later haalt Erik Gerets de verdediger bij de A-Selectie van PSV en op 22 augustus j.l. maakt hij in de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch zijn debuut met een invalbeurt. Mede door blessures van André Ooijer en Ernest Faber in die periode staat hij drie dagen later in de uitwedstrijd tegen Willem II in de basis. Op 19 september 2001 maakt hij zelfs zijn debuut op hoogste Europese niveau in de UEFA Champions League wedstrijd tegen Galatasaray.

Inmiddels zijn de vaste waarden als André Ooijer en Ernest Faber al weer enige tijd beschikbaar en heeft Jurgen Colin met zijn overgang naar Genk meer kans om regelmatig in de basis te spelen. De verdediger en PSV zien dit als een laatst stap van de speler om een volwaardige Eredivisie-speler te worden. KRC Genk staat momenteel in de hoogste klasse in België op een verdienstelijke derde positie met slechts één punt minder dan de koplopers Club Brugge en Standaard Luik!