Cocu ziet twee gezichten bij PSV

Artikel
Cocu ziet twee gezichten bij PSV

Phillip Cocu zag zondagmiddag tegen Feyenoord een PSV met twee gezichten. Voor rust genoot hij van de passie en het voetbal van zijn team, in de tweede helft constateerde de coach dat PSV ver terugviel. “We gingen te veel mee in het spel van Feyenoord”, analyseerde hij.

Goed weekend
“Voor rust voerden we de vooraf bedachte tactiek, uitstekend uit”, vertelde Cocu na afloop. “Geconcentreerd, vanuit het team in de taak. We speelden echt goed”, vond hij, maar toen na rust werd het minder. “Van de tweede helft moeten we leren. Het blijft voor mij een mysterie waarom wij terugvielen in de tweede helft. Het leek eigenlijk nergens op. Er was geen durf, geen initiatief. Ik ben daar absoluut niet tevreden over.” Over de resultaten op zondag des te meer. “Ajax speelt gelijk, wij winnen van Feyenoord. In dat opzicht is het een goed weekend.”

‘Zoet redt ons’
Aanvoerder Marco van Ginkel koesterde na afloop de punten. “De eerste helft was prima, de tweede stukken minder. Hoe dat kan? Geen idee”, zei Van Ginkel voor de camera van FOX Sports. “Zoet heeft ons gered. We hadden het moeilijk toen zij druk gingen zetten. Uiteindelijk hebben we de overwinning met de hakken over de sloot binnengehaald, dat blijft het belangrijkste.”

De Jong
Over de blessure van Luuk de Jong, die na een harde charge van Feyenoord-speler Steven Berghuis met een blessure naar de kant moest, kon Cocu nog niet veel zeggen. Wel lijkt zeker dat de tackle schade heeft opgeleverd. Cocu: “De status weet ik op dit moment niet exact. Waarschijnlijk houden ze hem vannacht ter observatie in het ziekenhuis. De klap op zijn ribben heeft een enorme impact gehad.”