Cocu ziet gebrek aan scherpte voor goal

Artikel
Cocu ziet gebrek aan scherpte voor goal

Phillip Cocu weet het puntenverlies tegen FC Groningen zondagmiddag aan het gebrek aan scherpte in de afronding. “Ik had het gevoel dat we nog een uur door konden voetballen, maar dan alsnog niet zouden scoren”, aldus de hoofdcoach op de persconferentie.

Cocu: ‘Aan arbeid ontbrak het niet’
Volgens Phillip Cocu waren de gemiste penalty en details beslissend in het puntenverlies. “Wij laten Groningen in de wedstrijd door de strafschop niet te maken. Dan weet je dat je de rest van de wedstrijd tegen een heel compact Groningen gaat spelen. Op dat moment moet je het veld enorm breed houden. Met kalk aan je schoenen. Dat zag ik niet en het zijn dat soort details die het verschil maken in een kansrijke en minder kansrijke voorzet”, analyseerde de coach die zijn ploeg geen gebrek aan inzet verweet. “We hebben er tot de allerlaatste seconde alles aan gedaan om een goal te maken. Aan arbeid ontbrak het niet”, aldus Cocu die tot slot aangaf dat Luuk de Jong voorlopig geen penalty’s meer zal nemen. “Luuk nam de verantwoordelijkheid. Dat vind ik te prijzen, maar je moet dan ook met volle overtuiging achter de bal gaan staan. Je kunt ook best een keer missen, maar dit is te vaak.”

Faber: ‘Een beetje geluk gehad’
Collega-trainer Ernest Faber was vanzelfsprekend wel tevreden met het resultaat. “We hebben een mooi punt mee kunnen nemen uit Eindhoven. Dit is een klein succesje voor ons”, vond de voormalig assistent van Cocu. Faber complimenteerde vooral de verdedigende passie van zijn team, maar vond ook dat het FC Groningen niet aan geluk ontbrak. “We hebben vooral goed verdedigd vandaag. PSV had veel de bal, drukte veel en we hadden het geluk dat PSV de penalty miste. Het was tegenhouden, de linies dicht op elkaar houden. Maar we zijn vanzelfsprekend zeer blij met dit punt.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video