Cocu: ‘Zelfde brengen als op Europees niveau’

Cocu: ‘Zelfde brengen als op Europees niveau’
2 min

Trainer Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag op het persgesprek op sportcomplex De Herdgang vooruit op het laatste duel voor de aankomende interlandperiode. Zondagmiddag om 12.30 uur neemt PSV het op tegen FC Utrecht, een wedstrijd die volgens Cocu gewonnen moet worden. “Ons is er alles aan gelegen deze thuiswedstrijd te winnen.”

‘Zelfde brengen als op Europees niveau’
Na de mooie zege op VfL Wolfsburg focusten Cocu en zijn selectie zich vanaf woensdag direct op het thuisduel met FC Utrecht. Eerder dit seizoen acteerde PSV na een knappe zege op een grotere tegenstander de volgende wedstrijd wat minder. De zege op Ajax werd bijvoorbeeld gevolgd door een gelijkspel tegen Excelsior. “Die wedstrijd met als resultaat 1-1 was natuurlijk teleurstellend”, blikte Cocu terug. “De wisselvalligheid die je toen zag is deze week een punt van aandacht geweest. Ons is er alles aan gelegen deze thuiswedstrijd te winnen en daar zullen we alles voor moeten geven. Als we hetzelfde kunnen brengen als tijdens een Champions League-wedstrijd moeten wij van FC Utrecht kunnen winnen.”

Groot belang
Op basis van de trainingen deze week vertrouwt de hoofdtrainer er echter op dat dit goed komt. “Het scheelt bijvoorbeeld dat we dinsdag speelden. Daardoor kwam de focus sneller weer op komend weekend te liggen. Het belang van de wedstrijd is daarnaast groot. We hebben nu al een aantal wedstrijden op rij goede resultaten gehaald. Het is belangrijk dat dit zondag weer gebeurt. Omdat ook FC Utrecht in een goede fase zit, is het wat makkelijker om je te concentreren. Mochten er zondag alsnog spelers niet bij de les zijn, moet het team dat signaleren en er op reageren. We moeten elkaar er op leren aanspreken.”